10 pentru România – Art&Craft Design

Bine v-am regăsit, suflete frumoase, în colțișorul meu! Astăzi… deși voi scrie cu drag și spor un nou articol pentru Spring SuperBlog, vreau să faceți o oarecare abstracție de competiție și să avem un adevărat tur al suvenirurilor și produselor tradiționale românești.

De ce 10 pentru România?! Știu… este acea gală de la un anume post de televiziune… dar nu de aceea 10 pentru România, ci pentru că avem o țară minunată, o țară de nota 10+, o țară ale cărei frumuseți merită văzute, vizitate și lăudate și mai ales, puse în valoare.

ArtCraft-768x521

Nu știu voi cum sunteți, dar eu, de câte ori fac o excursie, indiferent că este în țară sau în străinătate, că este un loc nou sau un loc unde revin cu drag de n ori, mă pricopsesc cu o traistă de amintiri. O iconiță de la o mânăstire, un magnet de la un muzeu, o farfurie frumos pictată sau un șervet cusut de mână, chiar și o ie sau vreo sculptură în lemn deosebită, brățări, căni personalizate sau încă un suport de șervețele sau solnițe pentru piper/sare.

Voi vă achiziționați suveniruri sau treceți indiferenți pe lângă micile tarabe ale puținilor meșteri populari ce încă mai există și încă mai lucrează cu drag și sârg la păstrarea tradițiilor românești?! Susțineți conservarea acestor obiceiuri sau privirile vă vor fi atrase de nimicurile colorate, plastifiate, chinezisme vândute pe post de produse românești?!

Dacă ați trecut adesea prin aeroporturile românești, sunt convinsă că magazinele Art&Craft Design nu vă sunt necunoscute. Sau poate v-ați plimbat pe site-ul lor, fascinați fiind de gama largă de amintiri pe care le puteți procura, pentru a le păstra sau pentru a le oferi cadou.

La Art&Craft Design vom întâlni doar produse unice si autentic românești. Art&Craft Design este unul dintre puținele magazine ce se pot „lăuda” cu produse cu valoare sentimentală, realizate cu multă migală și iscusință, cu suflet și dedicare. Cu ajutorul echipei din spatele acestui magazin de suveniruri autentice, putem oferi cadouri originale prietenilor sau cunoscuților de peste hotare, rudelor care sunt plecate de mult prea mulți ani din țară și încă sunt în căutarea acelor minunate bucăți de rai ce le amintesc de acasă sau chiar ne putem îmbogăți colecția personală cu mici simboluri ale țării pe care o iubim atât de mult, ale zonelor îndrăgite.

Legendă sau istorie, poveste sau realitate, trebuie să recunoaștem că Dracula este unul dintre simbolurile românești de peste hotare. Colecțiile Dracoola și Vladut’s Story vor fi cele mai apreciate de către turiștii străini.

vladut-memo-holder

Memo holder-ul Vladut îți poate înfrumuseța un birou anost, ajutându-te în același timp, să devii mai organizat.

19

Un glob cu castelul Bran va înveseli orice copil. Veșnicul glob de zăpadă se va transforma într-un cadou original, potrivit atât pentru băiețeii fascinați de poveștile cu vampiri, dar și pentru fetițele ce visează la basme cu prințese aflate la ananghie.

01_1_51

Cu siguranță, timpul va trece mai ușor atunci când îl vei citi pe cadranul acestui ceas vesel. Să nu mai spun că ai ocazia ca noaptea să te sperii de lumina lui verde!

ie_fata_set1_1_1

Deși ia face parte din portul popular românesc, în zilele noastre, aceasta își face loc cu ușurință în garderoba tuturor doamnelor și domnișoarelor, iar dacă la noi are atâta succes, de ce să nu o răspândim și peste hotare?! Sunt convinsă că există multe șifoniere în care își va putea face loc, iar combinațiile în care o putem purta sunt nenumărate!

aartounou01--06

Și pentru că se apropie Paștele, să nu uităm de una dintre mândriile acestei sărbători: ouălele încondeiate – opere de artă în miniatură!

12509647_1251475828202367_6246214112692246889_n

Am găsit nenumărate țesături pe site-ul Art&Craft Design, dar știți ce nu am găsit?! Tablourile cusute în punct în cruce pe etamină. Fețele de pernă sau de masă pe care bunica le avea peste tot. Când eram la școală, la orele de lucru manual, făceam și noi astfel de mici tablouașe, semne de carte… le-am rătăcit o dată cu trecerea vremii, dar acum mi-am adus aminte de ele… trebuie să le caut prin cutiile prăfuite și să le găsesc loc de cinste. Am colindat un pic pe internet și am găsit câteva imagini.

34243

Bijuterii handmade, bratara cusuta cu model traditional romanesc, rosu, verde

img.V42Pg0zW06

n9gdw02xkr8zdkoeyc24-1-full

Vestitele salbe ce întregesc costumele populare…

014_zgardane3

forumimg.5H1RFIFVyp

Sper că v-am readus un mic colț, plin de Românie, în sufletele voastre!

Voi ce suveniruri preferați?!

EmM

*Articol scris pentru Spring SuperBlog2016.

Acest articol a fost publicat în SuperBlog și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s