12 povești de dragoste pe care TREBUIE să le citești înainte de a fi ecranizate

Heiii!! Vin cu vești mari!! URIAȘE!! Cred că știți până acum că baza mea de lectură e compusă din ROMANCE-uri… fie ce-o fi, sub ce formă și ce gen, normal sau paranormal, dar să aibă dom’le o poveste de dragoste 😀 sunt ahtiată după ele 🙂 și cred că mai știți că citesc enorm în engleză și urmăresc multe bloguri din afară, site-uri așa că am acces mai repejor la anumite informații precum veștile pe care vi le voi oferi în continuare!

12 POVEȘTI DE DRAGOSTE pe care TREBUIE să le citești înainte de a fi ECRANIZATE

Sunt o mulțime de filme care vor fi ecranizate, anul acesta sau în viitorul apropiat. Chiar v-am mai făcut un top asemănător aici când vă spuneam ce o parte dintre cărțile care vor fi ecranizate anul acesta, dar de data aceasta, vom vorbi doar despre cele mai frumoase povești de dragoste.

Recunosc, le-am citit aproape pe toate. Nu reușesc încă să mă conving să citesc „Me before You” de Jojo Moyes, dar văd eu cum mă voi descurca – mai am un picuț până o să apară filmul 🙂

Beautiful Disaster de Jamie McGuire

fericirea-mea-esti-tu_1_fullsizefer

Cea mai mare și importantă ecranizare pentru mine, personal 😀

Recenziile mele le puteți citi aici, aici și aici.

Încă nu a fost realizată selecția pentru alegerea personajelor, dar echipa de producători a fost aleasă și numele scenaristei Julia Hart a fost dezvăluit presei. Din informații, deja s-a început compararea acestuia cu 50 shades, dar sper din suflet să nu fie cazul, măcar că este vorba totuși de niște tineri de 19-20 de ani, în facultate. Există un red alert de hotness pe acolo că doar deh, Travis Maddox, dar hei… sper să nu-l transforme prea mult. Warner Bros a cumpărat drepturile de ecranizare încă din 2014, dar deocamdată, mai departe de scrierea scenariului nu s-a ajuns. Oricum, peste tot sunt doar păreri optimiste, mai ales că procesul este normal să fie îndelungat și ecranizările romanelor de succes sunt pe val.

„Beautiful Ruins” de Jess Walter

Beautiful-Ruins-Jess-Walter

„Frumoasele ruine este o incursiune plina de surprize in culisele fabricii de vise a filmului hollywoodian, mustind de intrigi perfide, aventuri amoroase si invidii mocnite. Povestea incepe in 1962, in peisajul idilic de pe tarmurile stincoase ale Marii Ligurice, cu intilnirea dintre efemera starleta Dee Moray si italianul Pasquale Tursi, un tinar proprietar de pensiune. Pasquale, indragostit de starleta, afla ca Dee Moray, care parea bolnava de cancer, este de fapt gravida. Acesta pare a fi si motivul pentru care actrita, venita in Italia pentru turnarea filmului Cleopatra, este indepartata de pe platou de catre producatorul Michael Deane. Insa povestea lui Dee Moray are mai multe taine, care ies la iveala abia dupa cincizeci de ani, cind protagonistii de odinioara se reintilnesc in chip surprinzator si ii implica in istoria lor pe tinara asistenta a longevivului Deane si pe un scriitor ratat, dornic sa cucereasca Hollywoodul. Cu un umor dulce-amar si o melancolie contracarata permanent de ironie, Jess Walter urmareste destinele tuturor acestor personaje printr-un sir de povesti ce alcatuiesc un tablou al destinelor umane.”

Romanul a apărut la Editura Polirom.

Personajul feminim central va fi interpretat de actrița Imogen Poots, iar regizorul va fi Todd Field.

Imogen-Poots

„The Engagements” de J. Courtney Sullivan

Engagements-J-Courtney-Sullivan

„The bestselling author of Maine returns with an exhilarating novel about Frances Gerety, the real pioneering ad woman who coined the famous slogan “A Diamond is Forever,” and four unique marriages that will test how true—or not—those words might be.

Evelyn has been married to her husband for forty years, but their son’s messy divorce has put them at rare odds; James, a beleaguered paramedic, has spent most of his marriage haunted by his wife’s family’s expectations; Delphine has thrown caution to the wind and left a peaceful French life for an exciting but rocky romance in America; and Kate, partnered with Dan for a decade, has seen every kind of wedding and has vowed never, ever, to have one of her own. As the stories connect to each other and to Frances’s legacy in surprising ways, The Engagements explores the complicated ins and outs of relationships, then, now, and forever.”

Romanul urmărește inel de logodnă cu diamant, din 1930 până în prezent, aducând în prim-plan, 5 povești de dragoste.

Vă vine să credeți sau nu, dar Reese Witherspoon va fi producătorul acestui film.

„The Night Circus” de Erin Morgenstern

night circus

„Urmărind periplul aventuros al unui circ fermecat, romanul talentatei tinere scriitoare Erin Morgenstern este o magică poveste de dragoste pentru cititorii de toate vârstele.

Circul soseşte fără veste. Fără înştiinţări, fără afişe lipite pe stâlpi sau panouri. E pur şi simplu acolo unde ieri nu era nimic.

Sub cupola corturilor nocturne, în dungi albe şi negre, te aşteaptă însă o experienţă cu totul unică, o sărbătoare a simţurilor – poţi să te pierzi într-un labirint de nori, să rătăceşti prin meandrele unei grădini luxuriante construite din gheaţă, să priveşti uimit la contorsionista tatuată care se strecoară într-o minusculă cutie de sticlă şi să te îmbeţi cu miresmele de caramel şi scorţişoară ce adie ameţitor prin aer.

Bine aţi venit în Le Cirque des Rêves! Însă, în spatele norilor de fum şi al oglinzilor, se derulează o competiţie crâncenă – un duel între doi tineri magicieni, Celia şi Marco – an trenaţi încă din copilărie să concureze într-un „joc” implacabil de către maeştrii lor misterioşi. Necunoscută celor doi, aceasta este însă o confruntare din care doar unul dintre ei va reuşi să iasă învingător, iar circul este scena pe care se desfăşoară o bătălie cumplită a imaginaţiei şi voinţei.

Dar când o dragoste profundă, pasionată şi magică se înfiripă între cei doi protagonişti, bătrânii lor maeştri trebuie să intervină, iar consecinţele vor fi periculoase pentru toţi cei implicaţi.

O poveste seducătoare, plină de aventură, magie şi poezie, un basm cuceritor pentru cititorii de toate vârstele.

Romanul a apărut la Editura Corint.

Deocamdată, se știe că Moira Buffini va fi scenarista filmului, aceeași care s-a ocupat de scenariul filmului Jane Eyre.

„Birdsong” de Sebastian Faulks

birdsong - sebastian faulks

„Amiens, Franţa, 1910. Stephen Wraysford, un tânăr englez de douăzeci de ani, întâlneşte dragostea vieţii în persoana lui Isabelle Azaire, soţia unui proprietar de fabrici de textile cu care a fost trimis să stabilească relaţii de afaceri. Stephen îşi convinge iubita să părăsească împreună cu el atmosfera sufocantă a vieţii de familie provinciale, dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată. După ce rămâne însărcinată, Isabelle hotărăşte brusc să se întoarcă la părinţi, înainte să-i dea vestea că vor avea un copil. Profund marcat de această relaţie, şase ani mai târziu, Stephen o va duce cu el, îngropată în adâncul sufletului, în tranşeele marelui război care zguduie Europa. Experienţa radicală a celui mai cumplit conflict din istoria de până atunci a omenirii îl transformă lăuntric şi îi deschide perspectiva unei noi vieţi – paradoxal, prin întoarcerea la Amiens pentru a regăsi iubirea şi apoi prin salvarea lui, în urma unei explozii în subterane, de către un ofţer german cu care fraternizează.
Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial.”

Romanul a apărut la Editura Litera.

Se cunoaște deja că actorul principal va fi interpretat de Nicholas Hoult.

„The Choice” de Nicholas Sparks

the choice nicholas sparks

„Travis Parker has everything a man could want: a good job, loyal friends, even a waterfront home in small-town North Carolina. In full pursuit of the good life – boating, swimming, and regular barbecues with his good-natured buddies – he holds the vague conviction that a serious relationship with a woman would only cramp his style. That is, until Gabby Holland moves in next door. Despite his attempts to be neighborly, the appealing redhead seems to have a chip on her shoulder about him…and the presence of her longtime boyfriend doesn’t help. Despite himself, Travis can’t stop trying to ingratiate himself with his new neighbor, and his persistent efforts lead them both to the doorstep of a journey that neither could have foreseen. Spanning the eventful years of young love, marriage and family, The Choice ultimately confronts us with the most heartwrenching question of all: how far would you go to keep the hope of love alive?”

Benjamin Walker, Teresa Palmer și Tom Welling sunt actorii ce-i vor interpreta pe protagoniști.

„Fifty Shades Darker” de E L James

50 shades

Sunt convinsă că aici nu mai e nevoie de nicio introduce sau detaliu. Recenzia mea o puteți citi aici, iar cronica de film aici. A se remarca diferențele de opinii și cum am încercat din greu să nu ponegresc de tot. Eh, măcar de data asta voi ști să stau liniștită acasă. 🙂

„Me before You” de Jojo Moyes

me before you

La câtă vâlvă s-a făcut în ultima perioadă cu acest film, sunt convinsă că nu trebuie să mai spun nimic altceva. Sau mai bine zis… hai Litera, mai repede cu traducerea!! 😀

„All the Bright Places” de Jennifer Niven

toate acele locuri minunate - jennifer niven

„O emoţionantă poveste de dragoste despre o fată care învaţă să trăiască de la un băiat care vrea să moară.

Theodore Finch e fascinat de moarte şi se gândeşte neîncetat la tot felul de modalităţi în care şi-ar putea pune capăt zilelor.
Violet Markey trăieşte pentru viitor, numărând zilele rămase până la absolvire.
Cand Finch ar putea evada atât din micul ei oraş din Indiana, cât şi din suferinţa copleşitoare provocată de recenta moarte a surorii sale.
Când Finch şi Violet se întâlnesc pe marginea clopotniţei de la şcoală, nu este foarte limpede cine pe cine salvează. Iar când devin parteneri într-un proiect de descoperire a „minunilor naturale” din statul lor, amândoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el însuşi numai alături de Violet. Iar Violet numai alături de Finch poate uita de numărătoarea zilelor şi poate începe să le trăiască.
Însă, în timp ce lumea lui Violet creşte, a lui Finch începe să scadă. „

Se știe deja că rolul principal va fi interpretat de Elle Fanning.

elle fanning

„The Mountain Between Us” de Charles Martin

muntele dintre noi charles martin

„Romancierul de succes Charles Martin revine cu o captivanta povestire despre doi straini care, in urma prabusirii avionului cu doua locuri in care zboara, se trezesc in mijlocul unei salbaticii necrutatoare, si care, pentru a supravietui, trebuie acum sa se increada unul in celalalt.

Intr-o noapte furtunoasa, de pe aeroportul din Salt Lake City, decoleaza un avion particular avandu-i la bord, alaturi de pilot, pe medicul Ben Payne, un foarte bun chirurg, care traieste o mare durere pricinuita de despartirea de sotia sa, si Ashley Knox, o tanara scriitoare de succes, aflata in drum spre locul in care urmeaza sa se casatoreasca. Avionul care ii transporta se prabuseste in salbaticia unui tinut muntos indepartat si ostil, iar Ashley si Ben se trezesc dintr-o data in situatia de a lupta pentru supravietuire. Pe muntele necrutator, pe masura ce zilele se transforma in saptamani, ranile fizice suferite de cei doi se vindeca, insa acestia sunt siliti sa se confrunte cu adevaruri surprinzatoare, care dor. Conversatiile intime dintre cei doi, precum si increderea pe care fiecare o are in celalalt, da nastere unei legaturi sufletesti deosebit de puternice. In cele din urma, aflati pe punctul de a pierde lupta pentru supravietuire, ei reusesc sa conceapa un plan pentru a scapa din salbaticie, dar, cu toata disperarea cu care lupta pentru a se salva, Ashley si Ben nu pot sa nu se intrebe ce se va intampla cu puternica legatura sufleteasca dintre ei, o data ce fiecare va reveni la viata sa de dinainte.”

Romanul a ap[rut la Editura Kerigma.

Charlie Hunnam și Rosamund Pike sunt actorii din rolurile principale.

„Americanah” de Chimamanda Ngozi Adichie

americanah

„As teenagers in a Lagos secondary school, Ifemelu and Obinze fall in love. Their Nigeria is under military dictatorship, and people are leaving the country if they can. Ifemelu—beautiful, self-assured—departs for America to study. She suffers defeats and triumphs, finds and loses relationships and friendships, all the while feeling the weight of something she never thought of back home: race. Obinze—the quiet, thoughtful son of a professor—had hoped to join her, but post-9/11 America will not let him in, and he plunges into a dangerous, undocumented life in London.

Years later, Obinze is a wealthy man in a newly democratic Nigeria, while Ifemelu has achieved success as a writer of an eye-opening blog about race in America. But when Ifemelu returns to Nigeria, and she and Obinze reignite their shared passion—for their homeland and for each other—they will face the toughest decisions of their lives.

Fearless, gripping, at once darkly funny and tender, spanning three continents and numerous lives, Americanah is a richly told story set in today’s globalized world: Chimamanda Ngozi Adichie’s most powerful and astonishing novel yet.”

Lupita Nyong’o și David Oyelowo sunt actorii din rolurile principale, iar Brad Pitt este producătorul.

„The Statistical Probability of Love at First Sight” de Jennifer E. Smith

Cop-Probabilitatea-statistica

„Cine și-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul? Pentru tânăra de șaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…

Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York și e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătorește, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viața ei. Apoi, așteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlnește pe Oliver. E britanic. Și e foarte drăguț. Și o va însoți în noul ei zbor.

Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley și Oliver se pierd unul de altul în aglomerația din aeroport, la sosire. Îi va aduce oare soarta din nou împreună? Desfășurată pe parcursul a douazeci și patru de ore, povestea lui Hadley și a lui Oliver ne vorbește despre relațiile de familie, despre a doua șansă și despre dragostea la prima vedere.”

Romanul a apărut la Editura Epica.

Hailee Steinfeld și Robert Sheehan îi vor interpreta pe Hadley și Oliver, iar scenariul este scris Dustin Lance Black.

Pe care dintre ele le-ați citit?! Ce filme așteptați cu sufletul la gură?!

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Movies' Corner și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la 12 povești de dragoste pe care TREBUIE să le citești înainte de a fi ecranizate

 1. Foarte fain! Eu nu am citit nimic scris de Jess Walter si Sullivan, par interesante.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Bea Tryx zice:

  Unele, Le-am Citit De Unele Nici Macar Nu Am Auzit :-O Acuma Citesc Me Before You, Doamne Ajuta, Dupa Cateva Zile De Cearta Cu Curierul :))

  Apreciat de 2 persoane

 3. Simina zice:

  Am citit „Beautiful Disaster” şi mi-a plăcut, însă nu ştiam că va urma să se facă un film după carte. E bine 🙂 Şi sper să apară şi la noi „Me before you”, chiar aş vrea s-o citesc!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Geo zice:

  O mică parte le-am citit! Multe inca nu. Mersi! Chiar o sa caut sa mai citesc cateva… 🙂 faine recomandari!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s