15 cărți pe care TREBUIE să le citiți înainte de apariția filmului în 2016

Hmmm… ce mai titlu am ales și eu, nu?! Ei bine, însă, fix despre acest lucru va fi postarea aceasta.

În ultimii ani, se poartă din ce în ce mai mult ecranizările romanelor de succes și bineînțeles, 2016 nu va face excepție! Sunt o mulțime de filme interesante ce promit să se transforme în blockbustere, dar am selectat doar 15 care au mai multă legătură cu lumea mea, a romanelor.

Știu că v-am vorbit și despre ecranizarea romanului „Ugly Love” a lui Colleen Hoover în 2016, dar aparent sunt întârzieri și nu avem o dată fixă de lansare.

 • „Fallen” de Lauren Kate va fi ecranizat în toamna anului 2016. Primele 3 volume din serie le găsiți și în română, publicate de Editura Litera. Găsiți detalii pe IMDb aici.

damnare

„Unii îngeri sunt sortiți căderii! Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori. Misterios și distant, el îi atrage atenția Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbușitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de șaptesprezece ani, se îndrăgostește de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole și sfârșește tragic de fiecare dată când se întâlnesc.”

 • Dacă nu ați citit încă sau nu ați văzut nici măcar un film deja ecranizat pe subiectul acesta, atunci rușinică să vă fie!! „Cărțile Junglei” de Rudyard Kipling va avea premiera unei noi ecranizări pe 15 aprilie 2016, în USA.The_Jungle_Book_(2016)

 • Dan Brown ne va uimi pe pe 14 octombrie 2016 cu ecranizarea romanului „Inferno”.

1430889781_inferno-2016-smotret-onlayn

Cu un asemenea cap de afiș, cine mai are nevoie de detalii în privința subiectului, nu?! :)) Ei bine, romanul a apărut și la noi, la Editura Rao.

 • „Al cincilea val” de Rick Yancey este un alt roman ce promite că va face furori pe marile ecrane pe 22 ianuarie 2016.

the 5th wave

Romanul este apărut la Editura Young Art și este primul volum dintr-o trilogie. Al doilea volum este de asemenea, tradus în română.

„O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic.

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.”

 • Filmul pe care îl aștept cu sufletul al gură, recunosc că este „Pride and Prejudice and Zombies” de Seth Grahame-Smith și Jane Austin, bineînțeles. :)) 5 februarie 2016 este data premierii în USA. Sper că va fi și în cinematografele din România.

Pride-And-Prejudice-And-Zombies1

Romanul va fi tradus și în română, dar îmi scapă momentan editura care ne-a promis acest lucru.

Până una alta, un trailer:

Un film demențial după un roman dement :))

 • „Me before You” de Jojo Moyes va avea și el premierea pe 4 martie 2016.

me before you

Știu romanul, știu povestea, dar nu m-am încumetat deloc s-o citesc de teamă că voi boci prea mult. 2016 cred că va fi anul în care va trebui să-mi înfrâng această teamă pentru că îmi doresc să văd și filmul. Editura Litera a publicat doua romane ale acestei autoare, „Ultima scrisoare de dragoste” și „Jertfa Iubirii”. Poate se vor gândi să publice și „Me before You”. Până una-alta, dacă doriți să-l citiți în engleză, îl puteți comanda și de pe Libris.

 • Divergent ne aduce al treilea film din serie – „Allegiant”. Să-mi fie cu rușinică pentru că nici acum nu am citit finalul trilogiei!!! Oricum, am înțeles că nu prea are treabă romanul cu filmul de data aceasta :-s ceea ce ar fi groaznic, dacă mă întrebați pe mine!

allegiant

Ca de obicei, au stricat minunăție de film, rupându-l în două părți. Știu… știu… money money money. Dar unele serii care au fost rupte în același mod, au sfârșit prin a fi plictisitoare 😐 Sper din suflet să nu fie cazul! Prima parte va fi lansată pe 11 martie 2016, iar a doua parte – Ascendant – pe 9 iunie 2017. Sunt convinsă că știți cu toții deja că premierea mondială va avea loc în România, cu o săptămână înainte de lansarea filmului în cinematografele din SUA!

 • „Through the Looking-Glass and what Alice found There” de Lewis Caroll este continuarea lui „Alice în Țara Minunilor” și va avea premierea în SUA în data de 27 mai 2016.

alice through the looking-glass

„Alice şi-a petrecut ultimii ani păşind pe urmele tatălui ei şi navigând pe mările agitate. După întoarcerea ei la Londra, ea dă peste o oglindă magică şi se întoarce în tărâmul fantastic al Underland-ului, iar acolo este aşteptată de prietenii ei, White Rabbit, Absolem, Cheshire Cat şi Mad Hatter, care nu mai este el însuşi. Hatter şi-a pierdut o mare parte din Ciupercă şi Mirana o trimite pe Alice într-o misiune de-a împrumuta de la Chronosphere, un glob metalic din interiorul camerei Grand Clock ce alimentează tot timpul. Întorcându-se în trecut, ea dă peste prieteni şi inamici aflaţi în diferite puncte ale vieţii lor şi se îmbarcă într-o cursă cu peripeţii pentru a-l salva pe Hatter înainte ca timpul să se scurgă definitiv.”

 • „The BFG” de Roald Dahl este o altă ecranizare a unei cărți de succes și va fi lansat pe 1 iulie 2016, în regia lui Steven Spielberg.

the bfg

Nici pe aceasta n-am citit-o, este o carte clasică pentru copii din câte am înțeles și prezintă prietenia dintre Sophie și un uriaș și aventurile prin care trec aceștia încercând să salveze copiii de la a fi mâncați de monștri.

 • Romanul Paulei Hawkins, „Fata din Tren” va fi pe marile ecrane pe 7 octombrie 2016.

fata din tren

Editura Trei ne-a pus deja la dispoziție acest roman.

„Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată.
I-a botezat „Jess şi Jason” şi viaţa lor i se pare perfectă.
Până când într-o zi vede ceva ce o şochează.
Totul se schimbă şi Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.”

 • Patrick Ness va beneficia și el de ecranizarea romanului său, „Chemarea Monstrului”. 14 octombrie 2016 ni-l va aduce pe Liam Neeson pe marile ecrane!!

chemarea-monstrului_1_fullsize

Cartea a apărut în română la Editura Trei.

„Monstrul a aparut dupa miezul noptii. Asa cum fac monstrii de obicei.

Dar Conor nu-l asteapta pe acesta, ci pe cel din cosmarul sau, care-l bantuie aproape in fiecare noapte de cand mama lui s-a imbolnavit. Cu bezna, vantul si urletele. Monstrul acesta care-l viziteaza e diferit. Salbatic si neimblanzit. Si vrea de la Conor lucrul cel mai periculos.”

 • O altă ecranizare pe care o aștept cu sufletul la gură pentru că sunt fan Harry Potter și J.K.Rowling este „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, scrisă sub pseudonimul Newt Scamander. Premierea va avea loc pe 18 noiembrie 2016 în USA și ni se promite a fi o trilogie de filme. Ieiii!!

fantastic-beasts

Sunt convinsă că fanii Harry Potter își amintesc de acest manual pe care îl studiau Harry, Ron și Hermione.

Filmul va fi o poveste originală, iar protagonistul acestuia va fi Newt Scamander, cel care se presupune că este autorul manualului. JK Rowling va scrie ea însăşi scenariul primului film, marcând prin aceasta debutul ei ca scenarist. JK Rowling probabil va aduce pe marile ecrane călătoriile lui Newt „de la jungla cea mai întunecoasă şi până în deşertul scăldat de soare, din vârfurile munţilor şi până în şesurile mlăştinoase”, locuri despre care pomeneşte vrăjitorul în Introducea cărţii.

Povestea lui Newt Scamander se derulează cu şaptezeci de ani înainte ca Harry să existe. Nepotul lui Newt, Rolf, se va căsători cu una dintre figurile cele mai îndrăgite din universul cărţilor lui Rowling, Luna Lovegood, după evenimentele din Harry Potter şi Talismanele Morţii. „Fantastic Beasts and Where to Find Them” a fost scrisă în 2001 de către autoarea britanică J.K. Rowling, despre creaturile magice din universul Harry Potter. Se presupune că această carte este o copie a manualului deţinut de Harry Potter şi menţionat în „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, prima carte a seriei.

„Deşi se va petrece tot în comunitatea de vrăjitoare şi vrăjitori în care am fost fericită vreme de 17 ani, „Fantastic Beasts and Where to Find Them” nu va fi niciun prequel şi niciun sequel pentru franciza „Harry Potter”, ci o extindere a lumii magiei. Legile şi obiceiurile ale acestei societăţi magice ascunse vor fi cunoscute tuturor celor care au citit cărţile sau au văzut filmele „Harry Potter”, dar povestea lui Newt va începe la New York, cu 70 de ani înaintea lui Harry”, a explicat Rowling.

Librex.ro ne pune la dispoziție acest volum, la doar 35 lei.

 • „Let it Snow” sau pe românește, „Fulgi de Iubire”, volum apărut la editura Trei și scris de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle. Filmul este programat pentru lansare pe data de 9 decembrie 2016.

fulgi de iubire

Cele trei povești romantice se vor îmbina armonios în cadrul filmului.

„O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în viețile a trei adolescenți: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce-și vopsește părul în roz și visează să fie îngerul cuiva.”

 • „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, scris de Ransom Riggs va avea și el premierea fix în ziua de Crăciun a anului viitor. Probabil la noi va ajunge un picuț mai târziu…

miss-peregrine

Romanul a fost tradus și la noi de către Editura Young Art.

„O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insula izolată. Aici descoperă ruinele căminului “pentru copii deosebiţi” al domnişoarei Peregrine. Pe măsură de Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele parăsite, îşi dă seama că cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-I va încânta pe adulţi, pe tineri şi pe toţi cei care vor să se bucure de o aventură în lumea umbrelor.”

 • Un ultim roman de care vă voi vorbi astăzi este „Nerve” de Jeanne Ryan. Filmul va fi lansat în 2016, dar nu are încă o dată fixă.

nerve-jeanne-ryan

Filmul/Romanul prezintă o distopie, Nerve fiind un joc online la finalul căruia se va juca all or nothing, protagoniștii punându-și propriile vieți la risc.

Eu, una, nu le-am citit pe toate din lista de mai sus, dar cu această ocazie mi-am stabilit și eu niște obiective pentru că ador ca, în sala de cinema să-mi toc partenerul la cap cu „Dar în carte nu se întâmpla așa” 😀 și el îmi spune „shhh” și eu tac pentru că oricum n-aș fi dat detalii 😀

Voi le-ați citit pe toate?! Dacă nu, care vă fac cu ochiul și le veți citi neapărat pentru că doriți să vedeți și filmul?!

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Books' NEWS, Movies' Corner și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la 15 cărți pe care TREBUIE să le citiți înainte de apariția filmului în 2016

 1. Hmmm… fata din tren cred că mă tentează tare 😉
  Nu vreau să plâng. După „Nu te misca” am jurat că nu mai citesc nimic de plâns. Dar nu mă ţine mult…

  Apreciat de 2 persoane

 2. Geo zice:

  Interesant articol. Am constatat ca am ceva carti de citit…

  Apreciat de 2 persoane

 3. Pingback: 12 povești de dragoste pe care TREBUIE să le citești înainte de a fi ecranizate | Navigand printre Suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s