Premiile Liebster

Aseară am primit prima mea leapșă blogosferică și îi mulţumesc blogului Gând de Porțelan pentru nominalizare.

liebster-award-logo

Regulile Premiilor sunt cele de mai jos:

– Mulţumeşte-i persoanei care te-a nominalizat scriind link-ul către blogul ei în postare;
– Răspunde la toate întrebările primite;
– Nominalizează 11 bloggeri;
– Formulează 11 întrebări la care să răspundă cei nominalizaţi de tine;
– Nu poţi nominaliza persoana care te-a nominalizat pe tine;
– Trimite-le nominalizaţilor un link la postarea în care i-ai numit, pentru a-i informa.

Ce întrebări am primit eu…

1.Preferi literatura clasică sau contemporană? De ce?

Începem deja cu una dificilă. Nu pot să spun că am exact o preferință. Nu știu câți dintre voi știu asta, dar eu am terminat un liceu filologic și am absolvit și o facultate de limbi străine așa că m-am tot lovit de clasici. I-am studiat și disecat suficient cât să-mi ajungă pentru o viață întreagă. Sunt unii pe care i-am adorat, sunt alții care m-au înnebunit. De-a lungul timpului, am observat că de câte ori citesc un roman clasic, cad în pattern-ul acela din școală în care încep să analizez, să categorizez – detest lucrul acesta, dar you know… „defect profesional”. De când am terminat cu școala, am citit foarte multă literatură contemporană, parcă încercând să compensez. Îmi plac deopotrivă clasicii și contemporanii, nu pot să aleg pentru că sunt feluri de mâncare diferite, total diferite.

2.Ce alegi dintre un film şi o carte?

Depinde de ziua respectivă și în ce stare mă aflu, de oboseală etc. Sunt mare cititoare de cărți, dar ador să urmăresc filme.

3.Ce carte te-a făcut să plângi cel mai mult?

Uiiii…. pe cuvânt dacă știu ce carte m-a făcut să plâng cel și cel mai mult…. Îmi vine în gând momentan „Ugly Love” de Colleen Hoover. Nu știu dacă a fost cea care m-a făcut să plâng cel mai mult, dar cu siguranță am plâns din plin. :))

4.Ai colabora cu un personaj malefic ca să cuceriţi lumea?

Ca să cuceresc lumea, nu. Nu am astfel de dorințe. :)) Ca să salvez lumea, poate. Până la urmă și Arrow și Flash colaborează cu Captain Cold în viitorul film. :))

5.Ce filme sau seriale recomanzi?

Hmmmm… Sunt multe și nu le-aș recomanda din perspectiva „Mvai, ce wow sunt!”, ci aș face-o strict din egoism pentru că mă uit eu. M-am uitat la extrem de multe seriale de-a lungul timpului, dar puține au reușit să-mi mențină interesul pentru mult timp. Momentan am o nouă obsesie în materie de seriale, se numește „Quantico” și e despre niște tineri care se antrenează pentru a deveni agenți FBI și se face o paralelă permanent între timpul lor la Academie și prezent când unuia dintre ei i se înscenează un atentat cu bombă. Whatever, pe mine m-a prins! :)) Alte seriale pe care le-am adorat sau mă uit în continuare sunt… „House MD”, „Grey’s Anatomy, „Madam Secretary”, „Flash”, „Arrow”, „Suits”, „Prison Break” (btw, în caz că nu știați, vor mai fi câteva episoade noi la anul :D), „CSI”/”NCIS” – toată gama de seriale, de când a plecat Elena, n-am mai văzut noul sezon, dar fie și „The Vampire Diaries”, „2 Broke Girls”, „Agents of SHIELD”, „House of Cards”, am văzut și „Game of Thrones”, dar nu pot spune că sunt pasionată :D, „Criminal Minds”, „Drop Dead Diva”, „Gossip Girl” :)), „Pretty Little Liars”, dar m-a cam enervat la un moment dat și l-am abandonat – probabil o să-l reiau pentru că mi-e dor de Lucy Hale :D, „One Tree Hill” – all time favourite, „The O.C.”, „Hart of Dixie”, „Supernatural” – dar m-am oprit la sezonul 10-11 că efectiv mi se părea că totul se repetă, „Revenge”, „Merlin” plus o mulțime alte seriale care s-au terminat sau anulat, între timp. :)) Nu sunt bună pentru asemenea recomandări că vă fac liste kilometrice :)) De filme nu mai spun… so „The Proposal” – nu știu ce are filmul ăsta, dar l-am văzut de zeci de ori… toată gama de filme de la Marvel și DC cu supereroi și whatever… „Hunger Games” 😀 și „Divergent” & co, toată seria de Harry Potter :)), „If Only”, filmele din seria „A Modern Cinderella”, „A Walk to Remember”, „The Notebook”, „Beastly”, „Letters to Juliet”, „Sweet November”, seria „Step Up” și „Stomp the Yard”, seria „Bring it”, seria „Fast and Furious”, „Lord of the Rings”, toate filmele cu Bruce Willis, Mel Gibson, Richard Gere și Gerard Butler and oh, so many more :)))

Vedeți?! E mai rău să mă puneți să vorbesc despre seriale/filme.

6.Dacă ar fi să porneşti într-o călătorie, ce personaj dintr-o carte ai alege să te însoţească?

Uiiiii… Madoc din „Rivali” de Penelope Douglas?! :)) Eye-candy și are o mașină șmecheră 😀 Neah… glumesc. Oarecum. Aș închiria un autocar și aș îndesa cât mai mulți!!

7.Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

Biblia pentru copii. Încă am acel exemplar în bibliotecă. A fost prima carte care mi-a pus-o tata în mână, la 6ani când am învățat să citesc binișor. Avea pe o pagină o ilustrație și pe cealaltă pagină era „istorioara”.

8.Care sunt cărţile pe care le-ai recitit cu mare drag?

Pffff :)) E ca mai sus cu faza cu filmele și serialele 😐 Prea multe dom’le 😐 Mai taie din ele! Îmi vine acum în cap seria „Fall Away” de Penelope Douglas că tot am zis de Madoc mai sus… Am recitit seria aia de vreo 3 ori, sigur. „E ușor să mă iubești” de Tammara Webber. Harry Potter, bineînțeles. „PS. Te iubesc” de Cecelia Ahern. Și o să mă opresc aici pentru că e prăpăd dacă încep să înșir iar.

9.Câte cărţi ai în bibliotecă?

Ce glumă bună!! :)) Aia virtuală sau reală?! :)) Neah, nici nu mă chinui să răspund pentru că sunt extrem de multe. Îți spun câte am pe noptieră acum, de exemplu. 12.

10.Poţi să citeşti dacă cineva face zgomot?

Daaaaa!!! Mă prinde în mreje cartea și mă deconectez total de la mediul înconjurător. Am făcut naveta Ploiești-București timp de 5 ani și citeam continuu pe tren, metrou, microbuz.

11.Crezi în scriitorii tineri din România?

Da, cred și mă bucur enorm că editurile se implică din ce în ce mai mult în promovarea lor. Sper să mă număr și eu, într-o zi, printre ei.

Dat fiind faptul că nu cunosc extrem de mulți bloggeri, iar aceia pe care îi știu deja au primit leapșa din altă parte, nu voi nominaliza pe nimeni, dar voi propune și eu un set de 11 întrebări și dacă cineva va dori să preia leapșa de la mine, este binevenit!!

Întrebările pe care le propun:

1. Cine ești tu?! Te poți descrie în 5 cuvinte?!

2. Ce te-a determinat să-ți faci un blog?!

3. Cărți sau filme când e vorba de adaptarea unui roman pe micile/marile ecrane?!

4. Ce personaj dintr-o carte ți-ai dori să fii?!

5. În lumea cărui basm ai fi vrut să trăiești?!

6. Ce scriitor român contemporan îți place?!

7. Dacă ai avea ocazia să participi la un dream date cu unul dintre personajele unui roman/film, care ar fi acela?!

8. „Hunger Games” sau „Divergent” – în care din aceste distopii te-ai vedea a fi un personaj?!

9. Cine ești tu – supereroul sau the villain?!

10. Cel mai bun roman al anului 2015, din punctul tău de vedere, care crezi că ar fi?!

11. Dacă ți s-ar spune că trebuie să mergi pe o insulă pustie și că poți lua cu tine o singură carte (nu serie, doar o singură carte), care ar fi aceea?!

Dacă se hotărăște cineva să preia leapșa, lăsați-mi și mie un link în comentarii!! Sunt tare curioasă de răspunsurle voastre!

Vă doresc o săptămână frumoasă!

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Home și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Premiile Liebster

  1. Ema zice:

    Wow, am vazut o maaaaaare parte din serialele si filmele pe care le recomanzi. Se pare ca nu avem doar acelasi nume, ci si aceleasi preferinte :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s