Recenzie: „Chasing Impossible” (#5 Pushing the limits) – Katie McGarry

Bună, bună să vă fie inima!! Revin cu o recenzie a unui roman citit zilele trecute… un ultim volum al unei serii dragi pe care am scăpat-o din ochi în ultimele luni, crezând că e încheiată… se pare că m-am înșelat și acel Abby’s Chapter postat în urmă cu vreun an, s-a transformat într-o poveste completă. Nu pot să mă plâng pentru că Logan îmi fusese drag din prima clipă în care l-am cunoscut.

V-ați dat seama despre ce serie vorbesc?! Da, „Pushing the Limits” de Katie McGarry. Primele trei volume ale acestei îndrăgite autoare se găsesc deja în România la Editura Epica.

Haideți să facem o mică recapitulare a volumelor ce compun seria și a recenziilor acestora:

1. „Destine la limită” – recenzia aici – povestea lui Echo și Noah
1.1. „Crossing the line” – recenzia aici – povestea lui Lila și Lincoln
1.5. „Breaking the rules” – recenzia aici – povestea lui Echo și Noah din nou
2. „Îndrăznește să iubești” – recenzia aici – povestea lui Beth și Ryan
3. „Cu el pentru totdeauna” – recenzia aici – povestea lui Isaiah și Rachel
4. „Take me On”– recenzia aici – povestea lui West și Haley
5. „Chasing Impossible” – povestea lui Logan și Abby

chasing impossible

Sinopsis:

„Tough and independent, 17-year-old Abby lets very few people into her inner circle. It’s common knowledge in her Kentucky town that she deals drugs, but not even her closest friends know why. But when a deal goes south and Abby’s suddenly in danger, she finds herself reluctantly forced to lean on daredevil Logan—a boy whose restless spirit matches her own.

Logan has his own reasons for wanting to keep Abby at arms’ length. But he never expected to find in her the one person who might help him face the demons he’s tried so hard to run from.

Together, Abby and Logan will have to make a decision: let their current circumstances weigh them down forever…or fight for the future they both thought was impossible.”

ME:

Seria aceasta este seria prin care mi-am făcut debutul în romanele young adult așa că va ocupa un loc special pentru totdeauna în inima mea și nu pot decât să mă bucur că o regăsim și pe piața românească și că, la cât de repejor se mișcă Editura Epica, ne vom bucura și de celelalte volume în chiar poate anul ce vine.

Când, în urmă cu aproape un an, Katie McGarry posta pe site-ul ei capitolul dedicat lui Abby, mă supăram pentru că tare mult mi-aș fi dorit un volum dedicat ei, mai ales că acel fragment ne indica o poveste între ea și Logan.

chasing impossible3

Pe Logan l-ați cunoscut în volumul „Îndrăznește să iubești” – este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ryan – băiatul curajos, alături de care îndeplineau cele mai diverse și, câteodată periculoase, provocări. Un adrenaline junkie drăguț, simpatic și amuzant.

Pe Abby ați cunoscut-o în povestea lui Isaiah, „Cu el pentru totdeauna”, fiind prietena din copilărie a acestuia. Deși cu legături îndoielnice în lumea drogurilor, Isaiah nu se ferește de Abby și își recunoaște relația de prietenie cu aceasta în toate cele patru zări. La un moment dat, ne și spune cum s-au cunoscut și împrietenit – o întâmplare dureroasă, dar care poate fi realitatea oricărui copil orfan sau de pe străzi, din păcate. În același volum, aflăm și despre prietenia frumoasă care se naște între Rachel și Abby. Și sper că, cu această ocazie, vă aduceți aminte și de cum Abby obișnuiește să-și imagineze povești/întâmplări frumoase pentru a masca realitatea. Cei care au citit „Take me On” – povestea lui West, fratele lui Rachel, știți deja că Abby a avut un rol foarte important și în acel roman.

„Isaiah is slow dancing with his girl. Her head’s on his shoulder, his arms are wound tight around her waist. They look like they could die now and wouldn’t notice they had landed in heaven since they’re already there. That right there is love and it’s one in a million.
I’m not foolish enough to believe I’ll find something like Isaiah and Rachel share, but I’m fine with that. Emotions are overrated.”

Două firi explozibile, ce dansează zi de zi, minut de minut pe linia fină dintre aventură și periculozitate, nu pot avea decât o poveste la fel de dinamică.

„I’m no longer the Abby I wish I could be, I’m the Abby the streets have taught me that I am.

Ea are un secret ce o poate face vulnerabilă în fața oamenilor „cu care lucrează”. Un secret ce o determină zi de zi să încalce legea și să se joace cu viețile oamenilor. Abby este traficant de droguri, la numai 17 ani. Se mișcă în cercuri periculoase și își riscă în permanență viața, siguranța și libertatea pentru a-și proteja secretul.

„He’s a poor soul who believes I have a choice and that’s the reason why I won’t kiss him.”

Logan are și el un secret. Un secret de care nu poate scăpa, un secret ce-l poate secera în orice moment și-l poate băga în mormânt dacă nu se controlează în permanență. Dacă Abby are oportunitatea de a spune adevărul și de a cere ajutorul prietenilor săi pentru protejarea secretului său (chiar dacă n-o face), Logan nu se poate ascunde niciunde. Cât va trăi, va face parte din el.

„Abby steals my bottled water and keeps direct eye contact as she drinks more than half of it in several continuous gulps. When she finishes, she maintains that steady stare. “Remember when we were best friends in kindergarten and we got crazy and messy when we were locked in the art room because we hid under the desks because we didn’t want to do nap time?”
Abby has this devilish glint in her eye that has attracted me to her from the moment we met and that glint has a habit of brightening whenever she looks at me.
I’m attracted to her, she’s attracted to me, but we have a habit of ignoring what’s brewing between us. But that’s all right. Life for us is a game, and we both love to play.”

Între cei doi este o chimie nemaipomenită, dar niciunul dintre ei nu vrea să facă ceva în privința aceasta, de teama lucrurilor pe care le ascund. Tachinându-se, flirtând, protejându-se, vor ajunge să se apropie și să se îndrăgostească fără să vrea.

Iar pentru a o scăpa din infernul în care trăiește și pentru a-i salva viața, Logan dezvăluie prietenilor lor, secretul lui Abby și împreună, încearcă să găsească o soluție pentru a o scăpa de probleme. Totodată, pentru că simte că doar așa e corect după ce i-a trădat încrederea lui Abby, le spune și ceea ce el le-a ascuns, înfruntându-și astfel propria teamă de a fi privit altfel atunci când băieții vor afla.

chasing impossible1

Un roman dinamic, cu droguri, împușcături, poliție, drumuri pe la închisoare, dar și o vizită la o fermă și condus de tractoare cu cărat de baloți de paie. Provocări specifice lui Logan. Două povești de viață diferite și totuși, doi copii ce încearcă să se regăsească și să se cunoască pe ei înșiși. Despre ce înseamnă prietenia adevărată și cum povara este întotdeauna mai ușoară atunci când o împarți cu cei ce te iubesc ca pe un membru de familie.

O poveste despre doi tineri ce provin din familii dezorganizate și care învață să recunoască dragostea.

O serie care ți-arată valoarea familiei și că niciodată nu vei fi singur atâta timp cât știi care îți sunt prietenii adevărați.

“I don’t know what love is very well either, but I hope it feels like this”

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Recenzie: „Chasing Impossible” (#5 Pushing the limits) – Katie McGarry

  1. Ema zice:

    Sincer, mie nu prea imi plac cartile lui Katie. Mi se par mult prea simple…Pe aceasta n-am citit-o, insa nu stiu, cred ca prefer sa citesc ceva care ma antreneaza mai mult dpdv mental.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Recensământ de Decembrie 2015 | Navigand printre Suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s