Recenzie: „Unintentional virgin” – A. J. Bennett

Hei, guys and girls!! Ieri v-am răsfățat cu recenzia unei noi apariții de pe plaiurile mioritice, astăzi mă voi adresa acelor cititori care urmăresc și romanele din străinătate, încă netraduse la noi.

Romanul despre care vă voi vorbi astăzi, „Unintentional virgin” este destul de vechiuț, a apărut în 2013 pe plaiurile americane, dar n-a avut parte de-o publicitate masivă… cel puțin la asta m-am gândit atunci când am văzut numărul mic de review-uri de pe Goodreads. Însă, pe mine m-a atras o recenzie pe care am găsit-o zilele astea în newsfeed-ul de Facebook (m-am chinuit o grămadă să caut postarea că nu-mi mai aminteam blogul, dar n-am avut noroc 😦 ) și am hotărât să-i dau o șansă. Nu regret că am făcut-o.

unintentional virgin

Pe vremea asta posomorâtă, o lectură relaxantă și simpatică, a fost tot ce-am avut nevoie.

Descrierea oficială:
„Karma Points is cursed. Cursed with a stupid name and the inability to lose her virginity. She’s on a mission to lose her virginity before she turns twenty if it’s the last thing she does.

One night, her good friend Eva brings her to an underground club where Karma meets a tattooed bouncer. He’s far from the clean-cut type she normally falls for, which makes her think this finally might be the night she crosses the threshold of womanhood.

Excited, she goes home with the bouncer named Jax and as always, her dreams crash down once again. Jax cannot believe she is willing to give away her virginity to a stranger she met at a club. As the only son with five sisters and a widowed mom, he can’t morally go through with it, even though he’s never been more tempted in his life.

Unwilling to let her walk away he strikes a deal. Karma has to spend three weeks dating him and then decide if she wants to have sex or walk away.”

Părerea mea:
Un roman funny, relaxant, plăcut și ușor de citit. Care nu-ți dă super bătăi de cap în privința urmăririi subiectului și nici nu te amețește în detalii nesemnificative.

Un singur minus a avut acest roman pentru mine… atunci când a tratat cu ușurință una dintre întâmplările din viața Karmei sau, mai degrabă, nu tratat cu ușurință, ci faptul că a fost o mică contrazicere pe undeva pe acolo… cum că ea nu se duce la psiholog că chiar ar avea ceva probleme, ci doar că așa se poartă în respectivul ei cerc social, dar de fapt spune că a avut o tentativă de sinucidere când a avut 14 ani, iar ulterior descoperim toate acele probleme de self-esteem și relația precară pe care o are cu mama ei.

Dar trecând peste acest minus…

Povestea este cam așa… Ea – Karma, virgină încă la aproape 20 de ani datorită unor întâmplări nefericite sau amuzante pentru noi care o întrerupeau întotdeauna înainte de a duce „treaba” până la capăt. Într-o noapte, prietena ei cea mai bună, Eva, o trage de mânecuță la un club, cu misiunea „pierderea virginității”. După câteva tentative de a găsi un băiat potrivit, se lasă păgubașă și se așează la bar, unde bodyguard-ul ce le verificaseră id-urile la ușă la începutul serii, servea băuturi, înlocuind barmanul ce era în pauză.

Ei îi atrăsese atenția, chiar făcuse o remarcă despre acesta Evei că e „hot”, dar că ar trebui să mai zâmbească și el, iar Jax – acesta este numele bodyguardului – se pare că este și el interesat de ea. Mai ales, de dorința acesteia de un one-night stand, pentru care se și oferă :D.

Toate bune și frumoase până ajung în pat, mai mult dezbrăcați decât îm… când Karma vorbește fără să gândească și îi spune că e virgină. Din prea mult respect, Jax dă înapoi și spune că nu i se pare normal ca ea să dăruiască un dar atât de prețios unui străin întâlnit în club, dar, nedorind nici să-i scape printre degete fata pentru că era foarte atras de ea, îi face o propunere: să petreacă trei săptămâni cu el pentru a se cunoaște mai bine și apoi va decide dacă oferta rămâne încă valabilă.

Și astfel, începe o perioadă minunată din viața celor două personaje… Pentru a afla prin ce aventuri trec Jax și Karma, cum se termină cele trei săptămâni și dacă vor fi împreună în continuare sau totul se va transforma doar într-o amintire frumoasă, rămâne să aflați citind romanul.

Mi-a plăcut foarte mult cum a conturat autoarea personajele. Karma nu e tânara tipică top-model, ci are șoldurile prea late, un pic de burtă, nasul cam mare, ochii ușor depărtați – întruchipează o fată din viața de zi cu zi care nu este perfectă pentru pus în ramă sau a fi în reclamele tv. Totuși, și aceste fete reușesc să atragă băieți, cărora să li se pară a fi cele mai frumoase din întreg universul. Chiar dacă acest băiat este un bodyguard/pompier/obsedat de sală :D.

Vă recomand romanul pentru o după-amiază ploioasă când totul este anost în jur și nu ai chef de lecturat ceva complicat sau la care să te chinui să urmezi firul întâmplărilor sau numeroasele personaje.

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Recenzie: „Unintentional virgin” – A. J. Bennett

  1. Pingback: Recensământ de Noiembrie 2015 | navigand printre suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s