Recenzie: „All Broke Down” (#2 Rusk University) – Cora Carmack

Heeeeeiiiii!!!

Am început o serie, păi s-o și terminăm, nu?! 🙂 Acum câteva zile v-am spus câteva cuvinte despre primul volum aici, acum urmează al doilea… povestea lui Silas, pe care l-am cunoscut anterior și Dylan, despre care o să aflăm mai multe… acum. 😀

all broke down

About: „Dylan fights for lost causes. Probably because she used to be one.

Environmental issues, civil rights, corrupt corporations, and politicians you name it, she’s probably been involved in a protest. When her latest cause lands her in jail overnight, she meets Silas Moore. He’s in for a different kind of fighting. And though he’s arrogant and infuriating, she can’t help being fascinated with him. Yet another lost cause.

Football and trouble are the only things that have ever come naturally to Silas. And it’s trouble that lands him in a cell next to do-gooder Dylan. He’s met girls like her before fixers, he calls them, desperate to heal the damage and make him into their ideal boyfriend. But he doesn’t think he’s broken, and he definitely doesn’t need a girlfriend trying to change him. Until, that is, his anger issues and rash decisions threaten the only thing he really cares about: his spot on the Rusk University football team. Dylan might just be the perfect girl to help.

Because Silas Moore needs some fixing after all.”

Just me: Mhhmmm… Sună tare tare bine, nu-i așa?! Povestea aceea despre fetița perfectă și băiatul cu probleme?! Da și nu.

Dacă primul volum era plin de replici amuzante, fără prea multă dramă, de data aceasta ne lovim de ceva probleme legate de trecut, de familii, de locurile de unde provin personajele principale…

“He’s right you know. I will pull you down with me.”
I lift my chin and reply, „If I go down, it will be because I jumped, not because you made me fall.”

Oricât de perfectă pare a fi Dylan și oricât de manierată e, Dylan e doar plină de… aparențe. Adoptată de la vârsta de nouă ani, s-a comportat întotdeauna exemplar de teamă ca noii părinți să n-o abandoneze… În relația de 4 ani cu Henry a făcut întotdeauna totul ca la carte pentru ca în noaptea în care credea că acesta o va cere în căsătorie, de fapt să se despartă de ea. Iar după un protest în care totul excalează, începe să-și dea seama că undeva pe drum adevărata Dylan s-a pierdut, iar acum e doar o carcasă fără conținut. Nu mai știe cine e, ce vrea și încotro se îndreaptă viața ei. Iar misteriosul Silas poate fi exact ceea ce are nevoie pentru a se mai destinde un pic…

“Dudes who look dangerous should just be dangerous. Period. The end. They should not be dangerous and beautiful all at the same time. It leaves the universe out of balance, and it makes me do stupid things like stare.”

Silas Moore… nu v-am spus prea multe despre el în recenzia trecută pentru că… ei bine, n-ar fi avut sens… L-ați fi considerat oricum un dobitoc și atât, chiar dacă în final, și-a demonstrat devotamentul față de echipă și l-a susținut pe Carson. Noi, însă, știm cel mai bine că cu o floare nu se face primăvara. Nuh Nuh. Poate că se află la Rusk Univ, poate că joacă fotbal bine, chiar foarte bine și poate stă în casă cu băieții, dar… aparențe. Pretinde că provine dintr-un mediu social asemănător, pretinde că are banii suficienți pentru a se întreține acolo, pretinde că poate face parte din aceeași echipă și că poate fi prieten cu băieții fără ca aceștia să știe adevărul despre el. Până când… mama pe care n-o mai văzuse de opt bani revine în viața lui când află de la televiziune de contractele de milioane de dolari pe care le-ar putea semna, până când fostul co-echipier și prieten, Levi, iese din închisioare… pretinde până când o cunoaște pe Dylan și până când aceasta reușește să-i intre pe sub piele pentru că o singură dată cu ea nu va fi niciodată de ajuns.

“I will never be able to turn this girl down. Whatever she wants from me, it’s hers. No matter what she asks for, I’ll find a way to give it to her. She may not be mine, but somewhere along the way, I ended up hers.”

Un protest care se sfârșește cu o arestare și o bătaie care-l aruncă în închisoarea de la secția de poliție. Așa se cunosc personajele noastre. Frumos loc de a agăța o fată, nu?! ;)) Ce pot zice, vorba lui Carson numai Silas putea să facă așa ceva!!

“Only you would pick up a girl in jail.”
„Only I could.”

Suspendat timp de o săptămână de la antrenamente și de la două meciuri oficiale și cu prea mult timp la dispoziție, Silas sfârșește prin a se lăsa pe mâna lui Dylan pentru a fi „reparat”. Vrea cu disperare să păstreze lucrurile pe care le are acum, vrea să facă parte în continuare din echipă, fotbalul este singurul lucru care crede și știe că este bun și îi poate asigura un viitor decent, vrea să-și păstreze prietenii și să fie mai bun. Mai bun în tot pentru că îi e teamă de eșec. Nimeni mai bun la un asemenea job decât Dylan. 🙂

“Why isn’t there a reality TV show filled with hot guys doing sweaty, mouthwatering tasks?
Oh, right. That’s called sports”

Ajutarea la repararea unei case în cadrul unui proiect comunitar, voluntariat la un adăpost de animale și uite așa băiatul nostru se îndreaptă pe calea cea bună, în același timp ajutând-o pe Dylan să se relaxeze, să învingă prejudecăți și să-și recapete propria persoană și propriile dorințe.

“I’m figuring out what I want by trial and error, and maybe that’s not the best way, but it’s all I’ve got. All I know is that I need to be my own person, someone shaped by my desire, not fear of disappointing the people who are supposed to love me.”

Diferențele dintre ei nu sunt atât de mari pe cât par la început, dar până să descopere ei aceste lucruri… ne cam dăm un pic cu capul de pereți 🙂 Noroc că eroina noastră o dată de știe ce dorește, nu se lasă cu una, cu două. 😛

“It’s such a stupid thing. I’ve had my arm around more girls that I could possibly remember, but in this moment with this girl, who is so far above me I might as well be trying to scoop up the stars, it feels a little bit like a hard-earned first down.”

Întâmplările prin care trec până ajung să fie în final împreună, le puteți descoperi citind romanul. Vă promit că nu veți regreta. Cora Carmack are un stil aparte de a scrie romane cu, pentru și despre tineri. Pe mine m-a vrăjit. Pe J. Lynn a vrajit-o. Plus alte o mulține de autoare cunoscute care i-au adus numai cuvinte de laudă. O scriitoare tânără, fiică de antrenor de fotbal 😛 E un plus, nu?! Am învățat o mulțime despre fotbal din romanele ei și chiar mă bucur că a avut pasaje detaliate despre acest sport… am citit zeci de romane cu și despre fotbal, dar nici din toate adunate nu am învățat atât de multe despre acest sport, pe cât am învățat din aceste două romane.

“He might not have a good head on his shoulders, but he has good shoulders, so that’s close, right?”

O fată căreia îi e teamă de un nou angajament cu un anume jucător de fotbal și un bad-boy care nu a conceput niciodată de ideea de iubită, iar acum vrea cu disperare să învețe să aibă o relație?! Yeah, happy day to me! 😀

“I know now why caring about another person is so damn scary. It’s not that they won’t care about you back, because that either happens or it doesn’t. You live with it or you do everything you can to change it. The really scary thing is the moment you realize that for the rest of your life, you’ll feel twice the pain, twice the joy, twice the fear.
Twice as helpless to control it all, too.”

EmM

Și un sfat de la Cora (pentru că, din păcate, printre multe momente frumoase din roman, dăm și peste unele mai puțin… în care Stella, prietena lui Dallas, pe care le-am cunoscut în primul volum…):

“As readers, as people, we might not have the capacity to change the justice system. But as Dylan says in the book, we can change one person’s perspective at a time. We can notice. We can speak up. We can teach this generation, my generation, that the way sexual assault is viewed and treated in this country is not okay, so that when it is our turn to step into the shoes of political office and criminal justice, we can continue changing the narrative from a place of power.
And more than anything, we can support. And we can empower. We can love.
We can be better.”

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Recenzie: „All Broke Down” (#2 Rusk University) – Cora Carmack

  1. Denisa zice:

    Si prin aceasta recenzie imi intaresti parerea ca aceasta autoare chiar merita!!! Ce fain ar fi sa se traduca si la noi… 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s