Recenzie: „Take Me On” (#4 Pushing the limits) – Katie McGarry

Bună dimineața, suflete frumoase! Astăzi încheiem recenziile seriei „Pushing the limits”. Sper din tot sufletul că romanul „Take me on” nu va fi ultimul din această serie pentru că mi-e foarte foarte greu să mă despart de personajele mele dragi. Am adorat faptul că Katie McGarry s-a învârtit în același mediu pe care l-am cunoscut încă din primul volum, ne-a mai păstrat fărâmițe și din personajele volumelor trecute, aducând totodată noutăți care ne cucereau de la prima „citire”. Știu că scriitoarea va lansa anul viitor o nouă serie, dar n-am găsit încă o informație concretă dacă va mai publica sau nu ceva în cadrul acesteia.

Astăzi… „Take me on”, povestea lui West, fratele lui Rachel, așa cum vă anunțam încă din recenzia romanului „Crash into You”.

take me on

About: „Champion kickboxer Haley swore she’d never set foot in the ring again after one tragic night. But then the guy she can’t stop thinking about accepts a mixed martial arts fight in her honor. Suddenly, Haley has to train West Young. All attitude, West is everything Haley promised herself she’d stay away from. Yet he won’t last five seconds in the ring without her help.

West is keeping a big secret from Haley. About who he really is. But helping her-fighting for her-is a shot at redemption. Especially since it’s his fault his family is falling apart. He can’t change the past, but maybe he can change Haley’s future.

Hayley and West have agreed to keep their relationship strictly in the ring. But as an unexpected bond forms between them and attraction mocks their best intentions, they’ll face their darkest fears and discover love is worth fighting for.”

Just ME: Mmmmhhmmm… I loved loved loved this book!! And West…. to die for 😛

Acțiunea romanului începe în perioada în care Rachel se află internată în spital, după accidentul de mașină suferit. Îl reîntâlnim pe Isaiah, Abby este prezentă și ea și din nou, ne bucurăm de câteva scene cu doamna Collins – asistenta socială de la liceul Eastwick.

West Young?! Mda… fratele mai mare cu câteva luni al lui Rachel. Născut pentru a o salva pe Colleen. Măduva lui putea fi compatibilă și astfel îi putea oferi șansa la o nouă viață surorii sale. Dar… lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum plănuiești. Un eșec pentru familia sa, încă de la naștere – așa s-a considerat West toată viața sa. N-a fost compatibil cu Colleen, iar aceasta a murit. Și totuși… aparențele înșeală. Nașterea sa poate n-a fost plănuită, scopul aducerii sale pe lume poate n-a fost acela pe care l-a știut timp de 18 ani, iar familia sa nu e exact cine pare a fi.

“Silences seem longer in darkness. I think it’s because it’s harder to lie when the lights are off. There’s a rawness that only belongs to the night and the truth can’t help but be set free.”

Dacă în volumul trecut, credeam că familia Young este dusă, ei bine, dezvăluirile din povestea lui West întrece orice așteptări. Pregătiți-vă pentru situații inimaginabile!

“I’m already half-dust, Hayley, and I’m tired of trying to hold together what’s left.”

Un băiat problematic, ce petrecea din greu, mereu cu alte și alte fete, suspendat și exmatriculat din cauza numeroaselor bătăi în care se „întâmpla” să se afle. Răbufnește în fața tatălui său într-un moment dificil pentru familie, când Rachel se zbătea între viață și moarte, aruncă vorbe grele și acuzații ce vor avea ca rezultat izgonirea sa de acasă. Exmatriculat de la liceul privat pe care-l urmase până atunci, singura concesie pe care a mai făcut-o tatăl său pentru el a fost să-l înscrie la liceul Eastwick pentru a-și termina ultimul an. Aici o reîntâlnește pe Haley, frumoasa peste care era să dea cu mașina într-o noapte și pe care o „salvase” de doi urmăritori.

“I’m in love with you”
Finally, the girl looks at me. „What?”
„I don’t know.” I gesture to the house, the yard, the dirt surrounding us. „I’m not sure what suggested romance. Maybe it was the screaming match or the way my girlfriend kicked my ass to the ground, but I love you.”
Her mouth gapes. „I…I…”
„I don’t want you to say it back now. One of us should have some class.”

Haley. Bad-ass heroine!! În sfârșit, o altă fată pe placul meu! După ce tatăl său își pierde locul de muncă și sora cea mică se îmbolnăvește grav, situația financiară a familiei se deteriorează, își pierd casa și bunurile, trăiesc în adăposturi pentru oameni săraci, ajungând în cele din urmă în casa neprimitoare a unchiului său. Bunicul, tatăl, fratele său și chiar și ea sunt luptători de arte marțiale, kickboxing. Bunicul său chiar deține o sală unde se antrenau. Dar o relație terminată prost cu un alt luptător de la o sală rivală și pierde și ultimul lucru pe care îl mai avea. Antrenamentul, luptele, competițiile, titlul de campioană națională pe care îl deținea. Totul se duce pe apa sâmbetei, iar ea își promite că nu va mai lupta niciodată și că va sta deoparte de luptători. Ce se ascunde în spatele acestei decizii?! Mai multe decât vă puteți închipui… Însă, atunci când West apare la orizont, promisiunile se vor încălca…

“Go there and I swear to God you’ll have to check ‘other’ when asked if you’re male or female.”

Unul dintre urmăritorii cu care West se bate este chiar fratele fostului iubit al lui Haley. În urma confruntării cu Matt, West realizează că Haley a fost cea care l-a bătut atât de rău pe fratele lui, dar îi ia apărarea și acceptă o confruntare în ring pentru a-i arăta acesteia că este o fată pentru care merită să lupți. Dacă până atunci nu realizase împotriva cui se ridicase, o va face destul de curând… West nu era cel care să fugă de o bătaie, dar asta nu era doar o bătaie între niște puști la școală, ci va avea de-a face cu profesioniști.

“West Young. My West Young. The guy who fought for me when Conner and his friend tried to jump me. The guy who took on a fight to help save my family. The guy who held me while I mourned my own losses. That’s West Young. The man I’m falling for.

După nenumărate încercări de a-l face să se retragă, lovindu-se de încăpățânarea imposibilă a lui West, Haley decide să-l antreneze pe West pentru a putea rezista confruntării din ring. Antrenamentele nu sunt ușoare pentru niciunul dintre ei… Lui Haley îi este greu să revină în sală, bunicul său îi oferă spațiu pentru antrenamente doar dacă revine să lupte pentru el, West îi îngreunează totul, făcându-i avansuri.

“She’s probably right on both counts, but there’s something dark in her eyes. It’s the same shadow I see whenever she stops me. „You’re worth fighting for.”
„I’m not.” The way she answers too fast with too much conviction twists my insides. When the three men who should be taking bullets for her stand by and let insults be thrown at her, how can I convince her otherwise?”

Nici situația lui West nu este pe roze… fără bani și un acoperiș deasupra capului, se vede nevoit să se angajeze la barul lui Denny, doarme în mașină, se învinovățește pentru accidentul lui Rachel și refuză s-o viziteze pe aceasta la spital și colac peste pupăză, mama sa le ascunde un secret… Un amant, un frate neștiut de familie sau… altcineva?! Lumea lui West se răstoarnă cu susul în jos când descoperă adevărul despre cine este bărbatul cu care se întâlnește mama sa în aceeași zi, la aceeași oră, în fiecare săptămână.

“I’m in love with you. I’m in love with you and I don’t know how to make you feel better. I’m in love with you and I shouldn’t be. I’m in love with you and once you figure out who I am, you’re not going to love me. I’m in love with you and I seem to fuck up the ones who love me back.”

Haley era singura fată care l-a văzut pe el pentru cine și cum este și nu numele de familie și averea din spatele lui. Iar West este puterea de care are nevoie Haley pentru a-și învinge fantomele trecutului și pentru a merge mai departe. Ce se va întâmpla, însă, atunci când Haley va afla că face parte din acea familie Young?! Și cel mai important, cât îi va mai putea ascunde faptul că afacerile tatălui său stau în spatele căderii familiei ei?!

„Because you’re the girl I’ve been waiting for. If you want to break up, then you’re going to have to do it because I won’t. You’re it for me and I’m not walking away.”

Pentru Haley, Matt fusese primul băiat din toate punctele de vedere. Dar a pierdut totul în momentul în care el a devenit violent. Și-a promis că nu va mai lupta niciodată, și-a promis că nu va mai avea nicio relație cu vreun alt luptător. Dar West o atrage suficient de mult cât s-o facă să uite cât de problematic e.

„She and I are like two separate halves to a whole. Separate in that two of us could live life apart sf be successful, but when we are together – when we are whole – that’s when the magic begins.”

Pentru West, fuseseră fete multe. Dar niciodată sex sau dragoste. Da, era încă virgin. Era inventiv băiatul și găsea întotdeauna soluții pentru oferire și primire plăcere fără să implice actul în sine. Pentru asta aștepta fata potrivită. Haley. Dar sunt atâtea lucruri pe care i le ascunde și atâtea obstacole de depășit până când își vor avea povestea cu happy-end.

tmo
“Don’t think of it as falling. Think of it as jumping- with me.”
“How is jumping better?”
“Falling happens. Jumping you choose.”

Șantaje, alegeri, minciuni, lupte, umilințe și totuși, descoperim iubirea. Din nou.

EmM

PS. Vreau măcar încă un volum în serie, povestea lui Abby, merităăăăăăă!!! E puternică, adorabilă și are partea ei de viață grea!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Recenzie: „Take Me On” (#4 Pushing the limits) – Katie McGarry

  1. Pingback: Abby’s Chapter (“Pushing the limits” series) – Katie McGarry | navigand printre suflete

  2. Pingback: Recenzie: „Chasing Impossible” (#5 Pushing the limits) – Katie McGarry | navigand printre suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s