Recenzie: „Dare You To”/”Îndrăznește să iubești” (#2 Pushing the limits) – Katie McGarry

Bună dimineața, suflete frumoase!!

După ce am finalizat povestea lui Echo și Noah, după ce am cunoscut-o mai bine și pe Lila, prietena cea mai bună a lui Echo, este timpul să trecem de partea cealaltă a baricadei… să-i cunoaștem mai bine pe prietenii lui Noah, Beth și Isaiah. Vom începe cu povestea lui Beth.

dare you to

Traducerea romanului va fi publicată în curând și în România, la Editura Epica.

About: Ryan lowers his lips to my ear. „Dance with me, Beth.”

„No.” I whisper the reply. I hate him and I hate myself for wanting him to touch me again….

„I dare you…”

If anyone knew the truth about Beth Risk’s home life, they’d send her mother to jail and seventeen-year-old Beth who knows where. So she protects her mom at all costs. Until the day her uncle swoops in and forces Beth to choose between her mom’s freedom and her own happiness. That’s how Beth finds herself living with an aunt who doesn’t want her and going to a school that doesn’t understand her. At all. Except for the one guy who shouldn’t get her, but does….

Ryan Stone is the town golden boy, a popular baseball star jock-with secrets he can’t tell anyone. Not even the friends he shares everything with, including the constant dares to do crazy things. The craziest? Asking out the Skater girl who couldn’t be less interested in him.

But what begins as a dare becomes an intense attraction neither Ryan nor Beth expected. Suddenly, the boy with the flawless image risks his dreams-and his life-for the girl he loves, and the girl who won’t let anyone get too close is daring herself to want it all…”

Just Me: Trebuie să recunosc… nici într-un milion de ani, nu m-aș fi așteptat ca povestea lui Beth să fie atât de… dureros de frumoasă… Nici într-un milion de ani nu m-aș fi gândit că într-adevăr voi ajunge să-mi placă de ea, să trăiesc cu și prin ea, să sufăr, să învăț să râd din nou, să pierd prieteni vechi, să-i recuperez pe alții, să învăț să iubesc și să am încredere din nou.

Beth, pentru mine a fost nesuferita de prietenă a lui Noah, care n-o avea la suflet pe Echo a mea :)) That’s it. De Isaiah chiar mi-a plăcut, era mai înțelegător, mai prietenos. El n-a văzut pe Echo ca pe o amenințare. Da, simțea îndepărtarea lui Noah, dar știa că acesta îi va rămâne alături indiferent de situație și că îl va sprijini, nu-l va abandona. Relația cu Echo, iubirea dintre ei, nu însemna sfârșitul prieteniei lor. Pe când Beth… Beth era opusul total. Totuși, majoritatea sentimentelor, gândurilor și le-a păstrat pentru sine.

Dar „Dare You to” ne arată, însă, că aparențele înșeală și că sub masca de fată dură se ascunde un trecut dureros și o fetiță blondă căreia îi plăceau rochițele și panglicile colorate de pus în păr.

Știm din primele volume ale seriei că mama lui Beth era o alcoolică notorie, consumatoare de droguri și chiar, traficantă. Știm că iubitul ei era un nenorocit care nu doar o dată pusese bâta pe ele. Dar tatăl ei?! Altă familie în afară de mătușa și unchiul unde locuiesc Noah și Isaiah?! Aflăm toate secretele trecutului său… Toate alegerile pe care ea, mama și tatăl său le-au făcut de-a lungul vieții… unde au locuit… cine i-a fost prietenă bună… ce relație avea cu fratele tatălui său.

Intră în scenă personaje noi. Ryan – jucător de baseball în echipa liceului, înalt, bine făcut, blonduț, cu ochi superbi. Un tip căruia îi plac provocările și pariurile bune. Chris și Logan – prietenii lui cei mai buni, camarazi în rele și co-echipieri de încredere. Lacy – iubita lui Chris și o amintire din trecutul lui Beth. Gwen – fosta iubită a lui Ryan și o altă amintire a trecutului lui Beth, fata care avea să dezvăluie toate secretele acesteia.

Cum li se vor încrucișa drumurile?! Păi… în primul rând, în magazinul de Taco, când în urma unei provocări, Ryan trebuia să-i afle numele și numărul de telefon. O știm pe Beth a noastră… Blugi rupți în toate locurile care pot atrage și înnebuni un băiat, maieu cât să-i ocupe doar părțile importante din față, brunetă sexi, focoasă și o scorpie de nedescris. Bănuiți cum îl joacă pe degete pe săracul Ryan, nu?!

Dar… în urma unei arestări, Beth trebuie să facă față unei situații ce o va rupe de prieteni, de mama pe care simțea mereu nevoia de a o proteja, de toată viața ei de până atunci. Deși avea 17 ani, timp de un an mai trebuia să joace după regulile noului său tutore dacă vroia să o țină pe mama sa departe de închisoare. Cine era acesta?! Unde o duce pe Beth?! Vă spun atât, suficient de departe de vechea ei viață și totuși, mult prea aproape de ce și cine era înainte de plecarea tatălui său.

De la Skater Girl la Regina Balului e cale lungă, nu?! Vi-o închipuiți pe Beth cu rochiță sexy, corsaj la mână și tiară pe cap?! Eh, nici eu :)) dar ce pot spune, uneori, miracolele se întâmplă. :p

„The words sting, but I struggle to keep the pain from surfacing. What more should I expect? He’s everything that’s right with the world. I’m everything wrong. Guys like him don’t go for girls like me.”

Am adorat-o pe Beth. L-am iubit pe Ryan. Și stau acum și mă întreb dacă nu cumva îmi plac mult mai mult decât Echo și Noah…… greu de zis. Dar au o poveste într-adevăr specială.

“Trust me.”
“I can’t.” I whisper. I trusted Scott, my mother, and my father. I trusted Luke, my aunt, and Isaiah. All people who left me. All people who faded into darkness. My heart has been ripped multiple times and each time I repaired it on my own. I know my limits and if someone rips me apart again, I’ll never find the strength to pick up the pieces.

Ryan Stone nu e doar copilul perfect, jucătorul de baseball perfect. A avut o relație perfectă pentru societate și familia sa, a avut o familie perfectă și un frate perfect, a avut o iubire perfectă cu baseball-ul. Ce se întâmplă când din toată această perfecțiune, nu mai rămân decât aparențe?! Mark, fratele său, este alungat de acasă pentru că este gay. Familia lui se destramă. Gwen este acum cu altcineva, dar îi place să-l joace în continuare pe degete. Baseball-ul se împletește cu plăcerea de a scrie. Beth intră în viața lui și îi aruncă toate prioritățile în aer. Brusc, află că într-adevăr poate exista ceva ce poate ajunge pe primul loc, o iubire pentru care ar face orice ca s-o păstreze, chiar și să-și riște viitoarea carieră în baseball și, chiar și propria viață.

„I don’t lose. Do you hear me? I don’t lose and that includes you…”

Când totul începe cu un pariu, niciodată nu se știe cine va fi cel care pierde sau cel care câștigă. Un singur lucru știm noi, lui Ryan nu-i place să piardă, EL NU PIERDE NICIODATĂ. Dar pierderea unui pariu, poate să-ți aducă în același timp, cel mai mare câștig?! Da, atunci când ți-aduce o iubire adevărată. Dar e o iubire pentru care Ryan trebuie să lupte foarte mult. Nu atât împotriva părinților care-i interzic o relație cu Beth sau cu colegii care-i privesc și șușotesc, ci trebuie să se lupte cu Beth însăși, s-o învețe să aibă încredere în el și în sentimentele lui, s-o convingă să nu-l părăsească, să nu fugă de el mereu.

„We lose control-quickly, so fast we’ve broken beyond floating to flying. I inhale and all I smell is Ryan: the sweet smell of summer rain. I’m so giddy I could almost laugh- I’m finally high. Higher than I’ve ever been without drugs, higher than I’ve ever been with other guys, higher than…”

Ryan nu mai reprezintă tipologia băiatului dur, rău, tatuat etc. E un băiat minunat, atrăgător, încrezător în forțele proprii, romantic, cuminte, care a făcut întotdeauna tot ce i s-a spus și tot ce se aștepta din partea lui. Este băiatul care o învață pe Beth să redevină cine a fost cândva. Care o învață cum să zâmbească din nou, să râdă, să se bucure de viață, să-ți trăiască viața fără a avea nevoie constantă să fumeze, să se drogheze sau să fie beată criță. Care o învață să aibă încredere din nou în ea, în persoanele din jurul ei și mai ales, în el și în iubirea lor. Să vă mai spun că e și virgin?! 😉

dare-you-to-rain-kiss

„Screw what Mom and Dad think. Screw the rest of the town. Screw perfection. This girl is mine.”
~Ryan

Leaving her would be like tearing off my own arm. I’ve never been in love before. I thought I had been, but I wasn’t.

Mi s-a rupt inima pentru Isaiah… Știm despre sentimentele lui pentru Beth din celelalte romane ale seriei… Pentru prima dată, își face curaj și i le împărtășește, dar Beth… fuge. Se îndepărtează de el, urmând a-i sfâșia sufletul atunci când o vede împreună cu Ryan și înțelege în ce fel a evoluat relația lor. Beth îl iubește ca pe un prieten și încearcă să-l facă să înțeleagă că exact așa o iubește și el, că ei doar au fost prieteni foarte buni, care s-au sprijinit unul de altul. Dar inimii nu-i poți dicta… Relația lor se rupe definitiv… poate cândva va cunoaște și Isaiah iubirea și își vor putea reînnoda relația de prietenie… Cine știe?! Poate următorul volum, „Crash into You” ce ne spune povestea lui Isaiah, ne va rezerva o scenă a împăcării…

Ca și celelalte volume, romanul este scris alternativ din punctele de vedere al lui Beth și al lui Ryan, ceea ce e un mare plus pentru mine.

CAN or CAN’T? This is the question…

Abia aștept traducerea volumului, o nouă șansă de a le reciti povestea minunată și de a o adăuga pe rafturile bibliotecii sufletului meu. Katie s-a întrecut pe sine cu această poveste, și-a folosit cu măiestrie cuvintele pentru a ne face să ne îndrîgostim și să iertăm un personaj care păruse mai degrabă negativ.

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Recenzie: „Dare You To”/”Îndrăznește să iubești” (#2 Pushing the limits) – Katie McGarry

  1. Pingback: Recenzie: „Crash into You”/”Cu el pentru totdeauna” (#3 Pushing the limits) – Katie McGarry | navigand printre suflete

  2. Pingback: Recenzie: „Chasing Impossible” (#5 Pushing the limits) – Katie McGarry | navigand printre suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s