Recenzie: „Slam. Din dragoste pentru Layken” (#1 Slammed) – Colleen Hoover

Bine v-am regăsit!! Vă scriam ieri de dimineață povestea lui Sky și Holder din „Hopeless” și mi-am dat seama că terminasem, în urmă cu ceva timp, o serie a aceleiași scriitoare, mult mai frumoasă și mai specială, cel puțin din punctul meu de vedere, Slammed așa că trebuia să mă apuc neapărat de treabă și să vă îmbii cu această nouă poveste de dragoste specială.

Seria este formată din volumele: „Slam. Din Dragoste pentru Layken” („Slammed”), „Point of Retreat” și „This girl”.

slam-din-dragoste-pentru-layken_1_fullsize

Descriere roman: „Dupa moartea neasteptata a tatalui ei, Layken, de optsprezece ani, ramane singurul punct de sprijin atat pentru mama sa, cat si pentru fratele ei mai mic. Aparent, ea este puternica si plina de viata, dar, in sinea ei, simte cum isi pierde speranta pe zi ce trece.

Aparitia unui tanar schimba totul. Mutandu-se in celalalt capat al tarii, Layken face cunostinta cu vecinul ei, de douazeci si unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. In doar cateva zile, intre ei se infiripa sentimente puternice si, in sufletul lui Layken, speranta prinde un nou contur.

Dar, dupa o prima intalnire plina de trairi intense, soarta ii loveste in plin, cand o dezvaluire socanta pune capat noii lor relatii. Interactiunile zilnice devin insuportabile, in timp ce ei se straduiesc sa gaseasca un echilibru intre sentimentele ce ii unesc si secretele ce ii despart.”

Părerea mea: O poveste minunată de dragoste, cu sentimente expuse în versuri ale poeziei slam, pe ritmuri de The Avett Brothers, între doi tineri, Layken de 18 ani și Will de 21 de ani.

Deși romanul debutează cu povestea morții tatălui lui Layken, cu mutarea acesteia într-un alt capăt al țării, în statul Michigan și o mulțime de gânduri triste și amintiri, aparenta „ajungere la destinație” îl include și pe minunatul vecin de vis-a-vis, Will, de care se atașează în mod subit, fără prea multe cuvinte și explicații, fără să știe foarte multe unul despre celălalt. Un fel de „love at first sight”.

Dar prima zi de școală o pune față în față cu profesorul Cooper. Șoc, groază și realizarea unei relații imposibile.

Oare va ajunge să le fie mai ușor vreunuia din ei?! Oare noua tragedie ce se va abate peste viața lui Layken îi va uni sau îi va desparte și mai mult?!

Will abia reușește să facă față propriei povești tragice de viață. La doar 19 ani, ambii părinți îi mor într-un accident de mașină, fratele său mai mic, Caulder, rămâne în grija lui. Renunță la a frecventa universitatea la care era și se angajează pentru a putea a-și putea susține fratele în școală și a avea grijă de casă și de ei. Când la toate acestea se mai adaugă o iubire nimicitoare, povestea este garantată a fi un bestseller. E dificil să fii pus să alegi între persoana care îți poate fi iubirea vieții tale, sufletul pereche și mijloacele care-ți asigură un trai decent, mai ales când îl ai și pe fratele de doar 9 ani în grijă. Nu știu cine ar fi reușit să găsească o cale corectă și ușoară de a rezolva această situație.

Ador poveștile de dragoste aparent imposibile. Le-am adorat povestea lui Lake și a lui Will. Se iubesc atât de mult și se chinuie să-și ascundă aceste sentimente și să păstreze aparențele pentru a nu avea niciunul dintre ei probleme, pentru a nu o dezamăgi pe mama lui Lake…. E o poveste ce-ți sfâșie inima. Atât de aproape și totuși atât de departe unul de celălalt.

Citiți-o că nu veți regreta, promit! Nu veți participa la petreceri, nu vă veți îmbăta cu adolescenții și poate veți fi prea mult pe culoarele școlii sau la serile de poezie slam și veți cumpăni prea mult sentimentele și alegerile, dar este un roman, care în ciuda poveștilor tinerilor ce rămân fără părinți la o vârstă mult prea mică și cu un alt frate minor în grijă, ți-aduce zâmbete pe buze, fluturi în stomac și palpitații de inimă.

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Recenzie: „Slam. Din dragoste pentru Layken” (#1 Slammed) – Colleen Hoover

  1. Pingback: Recenzie: “Confess” – Colleen Hoover | navigand printre suflete

  2. Pingback: Writers&their Books: Colleen Hoover | navigand printre suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s