Recenzie: „A Beautiful Wedding” (#2.5 Beautiful) – Jamie McGuire

Bine v-am regăsit, suflete frumoase!! Nimic nu poate fi mai frumos decât să începem o săptămână nouă cu o nuntă frumoasă, nu?! Bine, teoretic, la români, nunta este pusă în timpul weekendului și cu ea sfârșim săptămâna, ajungând luni la muncă/facultate mai obosiți decât ne simțisem vineri!! Dar cine spune că la nunta aceasta am și participat efectiv…?! Eh… am făcut-o, dar nu ne-am rupt picioarele dansând, n-am dat o avere pe rochie, pantofi, coafat etc. și nici n-am pus pe noi vreo 200 gr (sau mai mult) din cauza meniului ăluia delicios. Nu nu… pentru nunta aceasta am mers tocmai în Vegas și am dat nas în nas cu Elvis care ne-a condus la altar.

Ați ghicit deja despre ce nuntă vorbim?! Abby și Travis, eroii noștri din „Fericirea începe azi” și „Fericirea mea ești tu”.

abw

Bineînțeles, încă netradus în română, dar așteptăm răbdători.

Dacă am avut în primul volum al seriei povestea văzută prin ochii lui Abby, al doilea ni l-a dezvelit pe Travis de secretele din mintea și inima lui așa că, de ce să nu avem și o nuntă văzută prin ochii amândurora?! În doar 150 de pagini… Mda… asta a fost dezamăgitor, dar cumva, suficient în același timp.

Descriere: „You know that Abby Abernathy unexpectedly became Mrs. Maddox. But what do you really know?

Why did Abby pop the question?
What secrets were shared before the ceremony?
Where did they spend their wedding night?
Who else knew about it . . . and didn’t tell?

Everything about Abby and Travis’s elopement was top-secret . . . until now. Fans of Beautiful Disaster and Walking Disaster will get all of their questions answered in this whirlwind tale of the wedding day (and night!)—and as with all good stories, this one will definitely have been worth the wait.”

And ME: Normal că m-am bucurat enorm când am aflat că există un volum special dedicat nunții lor… Adică cine n-ar fi făcut-o?! Dar…

“The whole thing might play out to be a completely wonderful, beautiful disaster, but I want that if it’s with you.”

Știm cu toții că cererea în căsătorie a lui Abby a venit după un eveniment tragic în urma căruia mulți colegi de-ai lor și-au pierdut viața. Dacă am fi stat să analizăm bine situația, ne-am fi dat seama că Travis ar fi fost într-o oarecare măsură responsabil pentru ceea ce se întâmplase… lucru pe care l-a afirmat și el în repetate rânduri… Oare acesta era motivul pentru care l-a „târât” Abby în alt oraș?! Nunta a fost singurul alibi la care s-a gândit că-l poate salva pe Travis?! Dar oare sentimentele ei erau suficient de puternice?!

Cred că cu toții am avut nevoie de acest volum, această lămurire a ceea ce a stat în spatele „planurilor” lui Abby… Probabil că majoritatea dintre noi ne-am întrebat cum i-a mai stat capul la așa ceva lui Abby după ce abia scăpaseseră cu viață din acel incendiu nimicitor. Dar, încă o dată, Jamie McGuire ne arată că fata este mai puternică decât băiatul, că uneori iubirea este atât de mare încât ești capabilă de orice, absolut orice ca să-l poți salva pe ce-l pe care îl iubești cu toată ființa ta.

Oare Travis își poate masca sentimentele de vină și poate încerca să fie, pur și simplu fericit că ceea ce-și dorea cu atâta ardoare avea în final să se împlinească?! Oare Abby își poate învinge temerile, groaza pe care i-o inspira decizia pe care tocmai o luase și poate merge până la capăt cu nunta?!

O scrisoare de la mama lui Travis… o scrisoare sigilată încă și adresată viitoarei soții a lui Travis… Ce poate fi mai frumos, mai special și mai înduiosător de atât?!

“A Maddox boy will take you all the way to the edge, but if you go with him, he’ll follow you anywhere.”

O propunere. O noapte în Vegas. O căsătorie. Un „pentru toată viața” decis în mai puțin de 24 de ore. Oare va funcționa?! Cine este cel care știe însă adevărul din spatele tuturor planurilor lui Abby?! Cine o sprijină necondiționat?! Rămâne să aflați voi…

“What if my plan doesn’t work? What if he goes to prison and this was all for nothing? What if they didn’t so much as sniff in Travis’s direction, and this was all pointless? I no longer had the excuse that I had gotten married, before I was even legal to drink, because I was saving him. Did I need an excuse if I loved him? Why did anyone get married? For love? We had that in spades. I was so sure of everything in the beginning. I used to be sure about a lot of things. I didn’t feel sure now. About anything.”

Mi-a plăcut foarte mult că autoarea nu se oprește aici… ci merge mai departe cu povestea… Petrecem fragmente de timp din primul an de căsnicie al celor doi, cum primesc prietenii și familie vestea cea mare, cum America reușește să-i convingă în cele din urmă să facă o reînnnoire a jurămintelor de dragoste pentru a avea și ei o fărâmiță din nunta pe care o pierduseră. Avem parte de petrecerile de dinaintea nunții, de un joc tare simpatic și finalmente, trecem iar prin emoțiile unui „happily ever after”.

Însă, ca nicicând altcândva, avem un „after 11 years”… Ce poate fi mai frumos decât să vedem cum evoluează o căsnicie începută la o vârstă atât de fragedă?! Veți avea parte de ceva surprize încântătoare din partea scriitoarei…

Nu mai citesc următorul volum, vreau să păstrez în minte povestea lui Abby și Travis momentan… O s-o citesc altădată…

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Recenzie: „A Beautiful Wedding” (#2.5 Beautiful) – Jamie McGuire

 1. Ana Maria zice:

  Stie cineva daca a aparut traducerea?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: Cele mai populare 5 recenzii de pe blog în 2015 | Navigand printre Suflete

 3. Pingback: 12 povești de dragoste pe care TREBUIE să le citești înainte de a fi ecranizate | Navigand printre Suflete

 4. Livia zice:

  as putea gasi undeva volumul electronic?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s