Recenzie: „Breakable”/”E ușor să mă rănești” (#2 Contours of the Heart) – Tammara Webber

Bună dimineața, suflete frumoase!! Toți cei care ați citit romanul „E ușor să te iubesc”, cred că așteptați cu nerăbdare traducerea celui de-al doilea volum al seriei, nu?! Ei bine, eu am luat-o un pic înainte și am citit-o direct în engleză așa că am făcut și recenzia, în caz că ați dori să știți ce așteptări să aveți. Dacă doriți să rămână surpriză și dacă nu ați citit primul volum încă, mai bine închideți acum pagina; probabil că vor urma câteva spoilere 🙂

breakable

Descriere:
„He was lost and alone. Then he found her.
And the future seemed more fragile than ever.
As a child, Landon Lucas Maxfield believed his life was perfect and looked forward to a future filled with promise — until tragedy tore his family apart and made him doubt everything he ever believed.
All he wanted was to leave the past behind. When he met Jacqueline Wallace, his desire to be everything she needed came so easy…
As easy as it could be for a man who learned that the soul is breakable and that everything you hoped for could be ripped away in a heartbeat.”

„Se simțea singur și își pierduse calea.
Apoi, a găsit-o pe ea.
Și viitorul i s-a părut mai nesigur ca niciodată.
În copilărie, Landon Lucas Maxfield credea că are o viață perfectă și se aștepta la un viitor EXTRAORDINAR… până când o tragedie i-a zdruncinat familia şi, astfel, a ajuns să pună la îndoială toate lucrurile în care CREZUSE PÂNĂ ATUNCI.
Tot ceea ce voia era să lase trecutul în urmă. Când a întâlnit-o pe Jacqueline Wallace, dorința de a fi el tot ceea ce ea ar fi avut nevoie a prins contur ATÂT DE UȘOR…
Atât de ușor cât poate un om care a aflat pe pielea lui că sufletul poate fi RĂNIT cu ușurință și că toate speranțele pe care le-a avut vreodată se pot risipi CÂT AI CLIPI.”


ME: M-am obișnuit deja ca majoritatea romanelor contemporane să fie scrise din perspectivele ambelor personaje principale, iar ori de câte ori dau peste un astfel de roman, nu pot decât să fiu încântată.

În primul volum ne-am concentrat atenția asupra „triunghiului amoros” Jacqueline-Lucas-Landon. Unii dintre voi, cei care l-ați citit, deja știți ce se întâmplă cu ei, celorlalți sper să reușesc să nu vă stric surpriza. „Breakable” ne-aduce în prim plan pe Lucas și pe Landon. Povestea de viață a lui Landon, copil fiind, până ajunge la facultate, iar Lucas ne spune partea lui de poveste în ceea ce o privește pe Jacqueline.

O poveste tristă de viață, o tragedie și semnele ce i-au marcat atât corpul, cât și sufletul lui Landon se împletesc în acest roman cu perspectivele lui Lucas în vederea (re)găsirii speranței, a iubirii și a liniștii sufletești după care tânjea atât de mult. Cum întotdeauna o poveste frumoasă se poate transforma într-un coșmar așa și din coșmar poate (re)naște ceva mai bun, mai frumos.

Nu pot să spun că mi-a plăcut mai mult partea aceasta decât povestea din perspectiva lui Jacqueline, de fapt, nici nu cred că le pot compara sau nu știu dacă se merită să încerc s-o fac. „Breakable” e mult mai mult decât despre Lucas și Jacqueline, e vorba despre transformarea unui copil cu serioase probleme într-un tânăr minunat.

“I was still just as breakable as everyone else… But I could hope. And I could love. And maybe, I could heal.”

Dacă Jacqueline ne-a spus doar mici frânturi din povestea lui L, atunci e timpul să aflăm întreg adevărul de la personajul însuși. Pagină cu pagină, trecem tot mai des de la stări de deznădăjduire la cele de speranță, de la lacrimi la zâmbete până când poveștile se contopesc, trecutul rămâne o amintire dureroasă, dar doar atât și prezentul ne acaparează și soarele ajunge, în sfârșit, să lumineze și pe strada lui Landon.

“I wanted to make Landon disappear for good. Nonexist. I should have know it wouldn’t be that easy.”

Dacă ați crezut că povestea lui Jacqueline e emoționantă, romantică și hearthbreaking, stați să citiți povestea lui Lucas & Landon… Toate acele sentimente pe care le-ați trăit în paginile primul volum se vor amplifica, se vor transforma și vă vor marca încă și mai mult. Dacă personajele principale masculine ale primului volum v-au făcut să spuneți „wow” și să vă îndrăgostiți de ei, de data aceasta, cu siguranță veți ajunge să-i iubiți, să-i simțiți parte din voi, să trăiți și voi aceleași experiențe ca ei, să vă simțiți pierduți, abandonați, răniți, vinovați, ca mai apoi să faceți cunoștință și cu partea frumoasă a vieții.

Alternanța permanentă dintre trecut și prezent, evoluția lui Landon, toate acele sentimente negative ce l-au consumat și l-au făcut să ridice ziduri ziduri în jurul său, transformarea în Lucas și nașterea iubirii pentru Jacqueline, toate toate sunt experiențe ce depășesc limita rezistenței umane, mai ales când suntem doar martori, fără putere de intervenție, de alinare, de a oferi un umăr pentru a plânge pe el sau pentru a spune o vorbă bună.

Trecutul ni-l arată pe copilul și adolescentul Landon, iar prezentul, pe tânărul Lucas, care, deși avea acum un scop în viață, aceasta trecea pe lângă el, fără să reușească s-o trăiască cu adevărat. Fără prea mulți prieteni, iubită, fără activități specifice vârstei de a-și petrece timpul liber, Landon, nu reușește cu adevărat să se transforme și să evolueze. Totul până a zărit-o… PE EA.

Dacă primii ani i-au fost marcați de durere, vină, de coșmaruri fără sfârșit, poate că e într-adevăr timpul ca Lucas să afle că viața nu e doar un șir de evenimente triste și că uneori lucrurile imposibile devin posibile cu un pic de ajutor din partea destinului și a noastră. E timpul ca băiatul atât de puternic și rebel în aparență și vulnerabil pe interior să devină puternic cu adevărat, să învețe să-și depășească temerile și sentimentele de vinovăție. E timpul ca iubirea să vindece răni și să ofere ceea ce merităm cu toții: speranță.

În Epilogul acestui volum, nu primim foarte multe detalii, doar un fragmențel în plus din acel „happy-end” de la sfârșitul lui „Easy”, dar nici nu cred că aș mai fi avut nevoie de altceva….

Închei și eu cu gândurile lui L…

„There used to be a point in time separating before from after. On one side lay everything good and beautiful – a dream that couldn’t be touched in waking moments. Memories of my mother were trapped there, and I fought to forget them because they did nothing but hurt and condemn. The opposite side was struggle. Endurance. My after was raw reality, and there was nothing to do but survive it.
Then came Jacqueline. This love. This healing. This new reality where before and after were no longer divided by a solitary rift. Where every moment was a tangible memory and a promise of what was to come. Every moment was a before and an after. Every moment was a now to be lived – and I would savour every one, beginning this second, with the girl in my arms.”

Really nice, right?!

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s