Recenzie: „Alpha” (#1 Alpha) – Jasinda Wilder

Bine v-am regăsit, suflete frumoase!! Mi-am promis solemn să ajung la zi cu recenziile tuturor cărților citite în ultima perioadă și asta am să fac, chit că n-o să mă mai dezlipesc de laptop pentru următoarele ore bune 🙂 Am lipsit câteva zile din lumea asta virtuală, dar promit că mă voi revanșa cu o mulțime de recomandări, una mai bună ca cealaltă, cred eu.

O să încep astăzi cu ultimele romane citite, o mini-serie, tot a Jasindei Wilder… Știu… v-am înnebunit deja cu această scriitoare și mai știu și că, indiferent de aceste recomandări, la noi încă nu găsim volumele ei traduse, dar cu mare speranță în suflet că acest lucru se va schimba, vi le fac… pentru că, mai există și Amazon, de altfel, iar aceste ebook-uri sunt relativ ieftine… Așa că dacă vă place să citiți în engleză, go for it. Merită, cu siguranță!

ALPHA-617X390

Descrierea: „The first time it happened, it seemed like an impossible miracle. Bills were piling up, adding up to more money than I could ever make. Mom’s hospital bills. My baby brother’s tuition. My tuition. Rent. Electricity. All of it on my shoulders. And I had just lost my job. There was no hope, no money in my account, no work to be found. And then, just when I thought all hope was lost, I found an envelope in the mail. No return address. My name on the front, my address. Inside was a check, made out to me, in the amount of ten thousand dollars. Enough to pay the bills and leave me some left over to live on until I found a job. Enough to let me focus on classes. There was no name on the check, just „VRI Inc.,” and a post office box address for somewhere in the city. No hint of identity or reason for the check or anything. No mention of repayment, interest, nothing…except a single word, on the notes line: „You.” Just those three letters.
If you receive a mysterious check, for enough money to erase all your worries, would you cash it?
I did.
The next month, I received another check, again from VRI Incorporated. It too contained a single word: „belong.”
A third check, the next month. This time, two words. Four letters. „To me.”
The checks kept coming. The notes stopped. Ten thousand dollars, every month. A girl gets used to that, real quick. It let me pay the bills without going into debt. Let me keep my baby brother in school and Mom’s hospice care paid for. How do you turn down what seems like free money, when you’re desperate? You don’t. I didn’t.
And then, after a year, there was a knock on my door. A sleek black limousine sat on the curb in front of my house. A driver stood in front of me, and he spoke six words: „It’s time to pay your debt.”
Would you have gotten in?
I did.
It turns out $120,000 doesn’t come free.”

Just me: First things first, cred că fanii 50 shades of Grey vor iubi mult acest prim volum. Scene fierbinți de sex împletite cu romantism, o poveste de dragoste neașteptată și un secret ce le va afecta viețile.

Kyrie St. Claire, o tânără de 26 de ani, se chinuie să-și țină familia pe linia de plutire, după ce tatăl său este omorât, o tâlhărie terminată prost (concluzia anchetei poliției). Mama internată într-un sanatoriu, un frate mai mic care este încă la studii, dar și taxele ei de facultate, chiria, precum și utilitățile, toate parcă o ajung din urmă, iar Kyrie nu știe încotro să se îndrepte pentru a le găsi rezolvare. Până într-o zi când, printre facturile luate din cutia poștală, găsește un plic misterios cu un cec de 10.000 $, fără nicio altă explicație. Cec-urile continuă să vină, lună după lună, Kyrie nemaisimțind lipsurile și grijile legate de bani, pentru prima dată după moartea tatălui său. Patru cuvinte, inscripționate pe primele trei cecuri, i-au dezvăluit însă faptul că banii nu vin fără nimic la schimb: „You belong to me” (Îmi aparții).

12 luni = 12 cecuri. Iar timpul colectării datoriei a venit. Un om misterios se înfățișează la ușa lui Kyrie, iar aventura ei abia acum începe. Kyrie călătorește în lux, cu un avion particular, cu șampanie de mii de dolari, propria stewardesa and co, ajungând în New York. Aici își întâlnește „binefăcătorul”, fiind legată la ochi. Deci, totul rămâne în continuare un mister. Dar nu m-am supărat deloc, mai ales că Jasinda m-a introdus atât de bine în acea lume „oarbă” încât am mers alături de Kyrie, încercând să mă bazez pe celelalte simțuri. Am învățat alături de Kyrie să am încredere în acel bărbat misterios. Cred că am fost la fel de curioasă, ca și Kyrie, să aflu cine este acest bărbat, cum arată, câți ani are, cum de-și permite acel lux și cel mai important, ce vrea de la ea și care este acel secret care o va face să se îndepărteze de el. Hei, la cât de fierbinți erau întâlnirile dintre cei doi, pot spune cu mâna pe inimă că nu m-aș fi supărat dacă aș fi rămas legată la ochi până la sfârșitul romanului!! :))

„You’re here because I own you, Kyrie.”
„What – what are you going to do to me?” I hated how weak, how afraid I sounded.
„Everything.” His voice was thick with promise. „But nothing you won’t enjoy.”

Rochie Dior, spectacol de operă la Met, cină în Mica Italie, bijuterii cu smaralde, plimbări cu elicopterul și… scene de sex fierbinți… Cam ce-și mai poate dori o domniță?!

Ce se întâmplă, însă, când secretul iese la iveală?! Va găsi oare Kyrie puterea de a-l ierta pe Valentine și de a-i fi în continuare alături?! Ce s-a anunțat a fi doar o aventură se va transforma într-o iubire adevărată?!

“I own you. I will always own you. And you own me. That’s the deepest secret I possess.”

E cale lungă de la „Alpha” până la „50 shades”, se aseamănă și nu îi seamănă, dar cred că Jasinda a vrut să încerce ceva asemănător. Scene de sex descrise amănunțit am mai avut și în alte romane scrise de ea, dar povestea bilionarului cu un secret care o va pune pe fugă pe tânăra domniță aflată la ananghie și îndrăgostită până peste cap?! Eh… Oricum, merită, mi-a plăcut. Nu la același nivel cu „Falling into” sau „The Ever Trilogy”, dar a fost ceva diferit.

And… După „Alpha”, urmează „Beta”, cel de-al doilea volum al mini-seriei așa că stați pe aproape…

EmM

Reclame
Acest articol a fost publicat în Recenzii și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Recenzie: „Alpha” (#1 Alpha) – Jasinda Wilder

  1. Pingback: Recenzie: “Beta” – Jasinda Wilder | navigand printre suflete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s